Matolcsy szerint Európa jobb helyzetben van most, mint 2008-9 után, és ebből az ígéretes fejlettségi pályából nem szabad kimaradni.

Matolcsy oda ütött, ahol a legjobban fáj Orbánnak – Miközben a miniszterelnök temeti az EU-t, a szakember szerint erősebb mint volt
Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Matolcsy Györggyel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével. MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán januárban arról értekezett, hogy a jelenlegi európai politikai rendszer még ebben az évtizedben összeomlik. Az összeomlás után pedig szerinte következik a "visszatérés a hagyományhoz", a konzervatív Európának pedig mindehhez egy vezetőre van szüksége. Ezzel szemben a MNB elnöke szerint gazdaságilag erősebb az EU mint valaha.

Előbb-utóbb kötelező lesz bevezetnünk az eurót

– mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Kossuth Rádióban. Az MNB világos álláspontja az, hogy ha elérjük az Európai Unió átlagos fejlettségi szintjének nagyjából 90 százalékát, akkor már felkészültek leszünk.

Matolcsy szerint ez felelőtlenség volna, példaként Szlovákiát és Görögországot említette, akik szerinte felkészületlenek voltak.

Felkészületlenül belépni a gazdagok klubjába veszélyes.

- jelentette ki.

Matolcsy szerint Európa jobb helyzetben van most, mint 2008-9 után, ám ez nem azt jelenti, hogy idő előtt be kell lépni az eurózónába, de maximálisan arra kell törekedni, hogy minden európai uniós gazdasági és pénzügyi programban benne legyünk. Ugyanis a 2020-as évtizedben az Európai Unió sikeres lesz, bár most még kevés jel utal erre.

Ismét elmondta, hogy az elmúlt három év Magyarországon a költségvetési fegyelem elszállásáról szól, az egyensúlyt helyre kell állítani.

Matolcsy szerint úgy kell helyreállítani az egyensúlyt, hogy

közben nem zuhanunk egy mély és hosszú recesszióba.

Forrás: HVG

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Szemmel láthatóan elég régóta különböző véleményen vannak. obánc és az ő "jobbkeze." Ez van, de lesz ez még így se! Már most szinte biztos, hogy csődközeli állapotban van az ország, de ezt tőlük sosem tudjuk meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Szemmel láthatóan elég régóta különböző véleményen vannak. obánc és az ő "jobbkeze." Ez van, de lesz ez még így se! Már most szinte biztos, hogy csődközeli állapotban van az ország, de ezt tőlük sosem tudjuk meg.
Istenakinincsen
Több szálon fut a fosztogatás. 0rbán klán ami nyilvánvaló és ott a tolcsi klán...az kevésbé közismert.
g7.hu/vallalat/20230602/jobban-latni-mibol-urizal-matolcsy-gyorgy-fia-mikozben-szazmilliokat-bukott-a-cege/
kakukkmadár
Szegény szlovákok, jól kibasztak magukkal ezzel az euróval, 8% az inflációjuk, hű! Nálunk háromszor annyi, de azért oktatjuk őket! A görög mozdonyvezetőt nem is említem, aki hérszer annyit visz haza, mint a bolgár társa...szerencsételen görögök!
ómió
"Gyurink" észre se vette az európai recessziót!? Netán ettől lett "erősebb"!? Hát, hacsak úgy nem!
gina
Téged kellene eltemetni mocskos putris,,
gina
@ómió: Buta idióta, magad sározod tr proli
Nanya
@ómió: baxszad anyádat !
de kár volt anyádnak nem felnyalni a lepedőről!
Aki Én
@ómió: nem látja az orbánitól, te ostoba balfasz!
Hogy te mennyire sötét vagy...
ómió
@gina: Mi van, bolsiék fosvaginája!? Idefolytál!?
ómió
@Nanya: Inkább a bárcáskurva anyádat "kezeld"! Tudod: azt, aki téged anno a bolsi latrinába pottyantott!
ómió
@Aki Én: Mi van, bolsiék elmebetege!? Már korán reggel elmúlt a szedáltságod!?
Aki Én
@ómió efftárs: Ma az átlagnál korábban vagy buta balfasz. Megzavart a telihold, te tetvesbolsi csicska?
gina
@ómió: Te szegény román buzi, te irogatsz??? mindenki tudja ki mi vagy . egy szerencsétlen kis seggnyaló jobbágy, cipó nyaldosó kis meleg ,,,,,,, ez kell a fidesznek hAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
archive
Egyre több gerinctelen fideszes fog ellent mondani a dagadtnak (és menekülni)
Nanya
@ómió: teszed e azonnal a farkad anyádba te nátha váladék !
büdös BOLSI !
ómió
@gina: Bolsiék szarkupaca! Oldódj már fel! Lehetőleg a latrinátokban!
ómió
@Nanya: A tetvesbolsi bárcáskurva anyádat dugva se vagy már képes a magadéi, a büdös bolsik felismerésére, bolsiék elmebetege!? Már akkor se, amikor a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat együtt harsogod velük!? Szar ügy! Ne másra hazudd a fekálbandádat, hanem igényelj magadnak donor kutyaagyat! Az mindig tévedhetetlenül felismeri az övéit!
Nanya
@ómió: kemény szavakat használsz. nem töri a szád? persze ,hogy nem,hiszen hozzászokott a seggnyaláshoz és megkeményedett. nem neked kellett volna már rég felkötni magad? na indulás te köpedék !
ómió
@Nanya: Szóval, efftársi szarkupacságod végre rádöbbent, kik is a saját fekálbolsi efftársai!? "Naccerű"! És ehhez elég volt egy komment legalább részbeni megértése, vagy még a bárcáskurva anyádat is meg kellett dugjad hozzá!? De mindegy is! A lényeg, hogy végre "feloldódhatsz"! A magadfajta bolsi szarkupacoknak ehhez ott van az effttársi latrina! Dőlj hanyatt benne! Számodra lett "feltalálva"!
Nanya
@ómió: te lepedő vakarék ,hogy jössz te ahhoz,hogy szétfolyás helyett " beszáradsz"
nem sietett a cigányvajda. gondolom anyád akkor is vemhes volt már amikor még javában baszatta magát ,fúvel-fával.
Ergo: apád ismeretlen katona !
Büdös bolsi és a bandája
ómió
@Nanya: Még a "feloldódásod" előtt dugtad meg sikerrel a bárcáskurva anyádat, aki még annyit se volt képes az agyfogyatkozott szarkupacságodnak megtanítani, hogy kik a büdösbolsi "tezsvíreid" meg a bandájuk!?
Nanya
@ómió: Örülök,hogy itt vagy és addig se a kiskorú legalább a lányodat a fiadat keféled .

te ! anyabaszó buzi köcsög ! hallom apádat szopod . hány litert ad a vén rohadék alkesz?
hidd el büdös buzi kocsog,hogy meg fogtok mindenért fizetni.
te és a hozzád hasonlóak pedig keményen imádkozzatok,hogy ne olyan ember kezébe kerüljetek mint én !
ne röhögj ! jó lenne ,ha látnád a kezeimet.
ómió
@Nanya: Szóval, a látszat ellenére még mindig nem ismered fel a tetvesbolsi magadéit, bolsiék szarkupac aberráltja!? Most csak nem a "prájdotok" merített le téged ennyire, ahol éppen Bite efftársadat kellett leszopnod!? Vagy a bárcáskurva anyád nullázott le téged totál? Két anyabaszás között, azért, igényelhetnél már magadnak egy donor kutyaagyat! Az mindig tévedhetetlenül ismeri fel az övét, nem kényszerül a másrahazudásukra!
Nanya
@ómió: rövid leszek. BASZDANYÁD !
ómió
@Nanya: Megdugtad már a bárcáskurva anyádat!?
Nanya
@ómió: a tiédet biztos ! ja ,neeeem !
úgy tudom gonoreás ,vagy szifiliszes a ténsasszony !
ómió
@Nanya: Ja, hogy most szült néked tőled egy "öcsikét" a bárcáskurva anyád! Az más! Kell az elmebajos szarkupac fajtádnak az "efftársi utánpótlás"!
ómió
@Nanya: Rád hullott és tetvesbolsiként rám hazudod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.