A Tolna megyei Kétyet elképesztően heves villámárvíz sújtotta kedden.

Felkavaró videó: így mos el egy magyar falut a brutális felhőszakadás

Felkavaró felvétel Kétyről. Forrás: Időkép

A települést úgy telibe kapta a zivatar, hogy fél óra alatt 40-45 mm eső zúdult le a környéken – írja az Időkép.

A heves esőzés nyomán áradás alakult ki. A sáros lé járműveket sodort el, van olyan lakóház, ahol majdnem egy méter magasan áll a víz

- írja a Telex.

Kéty község három domb között helyezkedik el, az esővíz nagy része a Diós-dűlői vízgyűjtőről ömlött le a településre. További gond, hogy a sorközökben levő vizet nem tudta megtartani a termőföld.

Forrás: Időkép, Telex
Fotó: Időkép

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Máris jöhet a falutakarítás csatornák rendbehozatala...
csak ennyi
barátilag
J,L
drrotf
Gondoljunk csak bele !Aszályos időben, mert ugye most az volt a 45 milliméteres, azaz 4,5 centis eső elmosta a falut!Milyen jól kiépített falu volt ez!Régen az ős korban , vagy utána ha az ember házat épített a dombra vagy magasabb helyre építette a szállását, mert tudta hogy ha nagy eső jön akkor csak az védi meg a házát ha a magaslaton van.Úgy látszik hogy m már elfeledkeztek z emberek a házépítés legfontosabb szabályairól és oda is építkeznek ahova nem kellene!Települést kiépíteni sem érdemes minden hová, csak a biztonságos helyre érdemes!
drrotf
@KisTehen: Lehet, de azért az évezredes szabály ,hogy házat nem a domb aljába hanem a tetejére építettek az emberek , mert a gyakorlat azt mutatta, hogy oda jobb építkezni.Manapság az ember azt gondolják hogy egy árvíztől a töltések megvédik a házakat és még a régi árterületekre is építkeznek, azután meg csodálkoznak, hogy ha jön az árvíz mindenüket elönti a sok víz.Régen ilyen veszélyes helyekre az önkormányzatok , korábban a helyi tanácsok nem is adtak építési engedélyt, mert tudták hogy ilyen helyen gyakran árvízi károk keletkeznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.