Három hét alatt szórták ki a pénzeket, és a Szerencsejáték Zrt. leánycégének honlapján semmi sincs arról, hogy milyen feltételekkel.

639 millió Szerencsejáték-pénzt szórtak szét – Az Ismerős Arcok basszusgitárosa és egy jachtklub is örülhetett

Illusztráció: Szerencsejáték Zrt. / Facebook

Tavaszra felébredt az állami Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó fiókszervezete, és két kézzel kezdte szórni a pénzt – írja a hvg.hu. A lap szerint a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. novembertől februárig, 4 hónap alatt mintegy 200 milliót osztott szét, majd márciusban is csak százmilliót.

Áprilisban viszont mindössze három hét alatt bruttó 639 milliót porcióztak szét 23 szervezet és cég között.

A lista elején egy olyan magánvállalkozás, a Hightide23 Kft. áll, amelyik bruttó 210 milliós szponzorációs pénzt kapott, vagyis egymaga elvitte a teljes áprilisi összeg harmadát. Ez a vállalkozás a hvg.hu szerint tavaly is kapott bruttó 292 millió szerencsejáték-pénzt, méghozzá egy versenyvitorlás megvásárlásához.

Kapott pénzt egy másik hajós cég is: 10 milliót kapott a balatonkenesei Balatonfői Yacht Klub Kft. a lap szerint.

Az áprilisi támogatási kör második legnagyobb összege, 80 millió (plusz áfa) a Rózsa Records Kft.-nél landolt. Ennek a koncertszervező-produceri cégnek a tulajdonosa Rózsa István, az ATV volt elnöke, és tavaly december 31-ig igazgatósági tagja. A vállalatnak tavaly augusztusban is megítéltek 30 milliót.

A harmadik legtöbbet, bruttó 45 milliót a Hazai Termék Kft. kapta áprilisban. Ez Nagy Tamás Árpád kiskőrösi egyszemélyes vállalkozása, amely agrárexpókat is szervez. A cég a lap szerint ugyancsak visszatérő kedvezményezett.

Viszonylag nagy összeget, áfa nélkül 20 milliót kapott az Ismerős Arcok zenekar basszusgitárosának, Galambos Nándornak a Hangos Szó Kft. nevű cége. Az előadóművészeti vállalkozás – amely zsinórban harmadszor, tavaly is veszteséges volt – tavaly és 2021-ben is kapott 25-25 milliót, előtte pedig 2015–2020 között összesen 55 milliót.

A lap amellett, hogy tovább részletezi a „szokásos körből”, kik, mikor és mennyi szerencsejáték-pénzt kaptak, kiemeli:

A támogatásosztó Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. honlapján semmi nincs arról, hogy milyen feltételekkel lehet pályázni, mik a bírálati szempontok, ahogy arról sem, melyik kedvezményezettnél mire ítélték oda a pénzt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
B+ a Szerencsejáték is! Ez olyan pénz, amit adóba kellene befizetni, nem a hülyemagyar maffiahívők között szétszórni!
639 millió adóforinttal kevesebbet kellene adóznunk!
Az a pénz nem a Szerencsejáték ZRt-é, hanem a mi közös pénzünk!
NKF
A komcsik privatizálni akarták a Szerencsjátékot.! Nem kell privatizálni már privatizálták!
Megy a lóvé jobbra-balra. Kiutalok pl 40 milliót visszakapok 10 milliót és mindenki jól jár!
Csak mi nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.