Az elmúlt napokban több oldalt is terheléses támadások értek, köztük a Telex és hvg.hu híroldalakat is. Tegnap a Propeller is nehezebben pörgött.

Hétfőn egy órára leállt, és egy ideig a közösségi média posztokban sem jeleníti meg az adatokat, képet, cikkcímet a Propeller.

A terheléses támadások során a támadók, más emberek korábban vírussal megfertőzött gépeiről indítanak lekéréseket az megtámadott oldalon. Általában olyan folyamatokra kattintanak, amelyek terhelik a rendszert, az oldalon belül szavakra keresnek rá, regisztrációt indítanak el, és addig terhelik az oldalakat kiszolgáló szervergépeket, amíg azok nem tudják kiszolgálni a sok kérést.

Soha nem látott terheléses támadás érte a Propeller.hu oldalát

A kép illusztráció: 123rf.com

A Propeller fel van készítve hasonló támadásokra, és nagyon ritkán válik elérhetetlenné a támadások során. Az olvasók ilyenkor legfeljebb annyit érzékelnek, hogy kissé lassabban tölt be aznap a cikk, vagy másnap nem tudnak a szokott módon Propeller cikkeket megosztani a közösségi médiában, utóbbi egy napon belül meg szokott javulni. 

Most azonban a legsúlyosabb terhelés idején egy órán belül több mint 171 millió lekérést küldtek mások megfertőzött számítógépeiről a támadók, amire még nem volt példa. A támadásokat akár meg lehet rendelni a darkneten, az internet titkos felületein, de titkosszolgálatok, kormányzatok is indíthatnak efféle akciókat, hogy nehezítsék vagy ellehetetlenítsék egyes orgánumok működését. 

A mostani támadást zömében orosz és európai gépekről indították, de később szerte a világból érkeztek lekérések az oldalra. Mindez azonban nem sokat jelent, csak annyit, hogy a támadóknak a fenti országokban sikerül sok internetre csatlakozó számítógépet megfertőzniük, és zombie-hálózatot létrehozniuk. 

Forrás: Propeller.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Mosom kezeimet
Semmi közöm az ilyen akciózáshoz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Ej durbincs,maga nem pofonért jár ide a többi fideSSes csicskával!Jól fizet a "terhelés"?
Eladott Ország
A fidesznek ebben már nagy gyakorlata van. 2018-ban a választási rendszer nem összeomlott, hanem megvilágosodott! Munkabeszüntetésével járult hozzá kedvenc pártja 2/3-hoz jutásához. Biztos Mészáros Lőrinc unokája programozta 9 milliárdért a szoftvert és még nem tökéletes! Illetve igen, mert a fideszt hozta ki győztesnek. Most már csak egy kérdésem lenne: kinek a zsebében landolt a 9 milliárd? Persze, hogy nem omlott össze semmi. Simán leállították a rendszert, mikor megijedtek, hogy már délelőtt 9 táján 20 %-os ellenzéki előny látszik. Az qrvabiztos, hogyha az ellenzék nyert volna, akkor erre az info bakira hivatkozva már ki is íratta volna a fidesz a megismételt választást.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 11:31 ☻ A NAV csak a csúti diktátor utasítására "gerjed" be, az arra érdemes oligarchák, csókosok szabadon kóricálhatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.