A magyar álláspontot a török határozhatja meg a Népszava értesülése szerint.

Népszava: Orbán csak akkor mondhat igent a svéd NATO-csatlakozásra, ha azt Erdogan is megengedi

Kép: Miniszterelnök.hu

A Fidesz-frakció már régen átengedte volna a svéd csatlakozás ratifikálását, ám „odafentről”, a Karmelitából mondtak nekik nemet – értesült a Népszava. Ellenzéki képviselőktől úgy tudják:

Szinte biztos, hogy a magyar kormánypárt meg fogja várni a török döntést és aszerint fog szavazni a svéd NATO-csatlakozásról

A magyar parlament jóváhagyása – csakúgy, mint márciusban, a finn NATO-csatlakozás esetében – így lényegében attól függ, hogy Törökország mikor ad zöld utat Stockholmnak. A napokban Recep Tayyip Erdogan török elnök ismét elutasította ezt, ám ez nem tekinthető kategorikus nemnek a lap szerint.

A NATO azt szeretné, ha már a júliusi vilniusi csúcstalálkozón befogadhatnák Svédországot a szövetségbe, de erősen kétséges, hogy alig egy hónap elegendő lesz-e a ratifikálási folyamat lezárásához. Szakértők szerint Erdogan arra várhat, hogy az Egyesült Államoktól F16-os vadászgépeket kapjon a jóváhagyás fejében.

Forrás: Népszava

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Két segget egy nyelvvel nyalni egyszerre! Igazi világszám!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Philip Marlowe: te ma a beteg kis tehent helyettesíted? ez ciki...
justhpeter
Orbánnak már mindenki parancsol az Uniót kivéve, viszont egyedül az Unió fizetne neki, ha szófogadó kis pöcs lenne nem az a nagy halom gané, ami most.
csak úgy....
@justhpeter: ö ezt már csak hobbiból csinálja, a vagyona megvan hozzá ,most jöhet a további szarkeverés! - amire a magyarok fognak rábaxni..
Néro2
Orbán csak akkor mondhat igent a svéd NATO-csatlakozásra, ha azt Erdogan is megengedi

Akkor hát akkor.
Degeneresszimusznak néha kihagy az agyhelye és elfelejt felállni egy kissámlira üvöltözni , hogy : Nekünk ne mondja meg senki ...
Szánalom az a trágyadomb amit egy Országból csinált.
Viszont el kell ismernem van amit nagyon tudnak.
Lopni.
Bármit legyen az köz vagy magántulajdon.
lampa laz
Ez a faßkalap akar a világban meghatározó politikai szereplő lenni amikor két diktátor is egy szar senki alattvalókét kezeli? A "a brüsszeli bürokraták" még mindig partnerként tekintenek rá, amit meg sem érdemel azok után, h folyton ilyen és hasonló gazembereket védelmez, érdekükben vétózgat. Orosz, török lábhoz kutyája.
ómió
A "népszavás" efftársak megint magukból indulnak ki!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.