Július 1-jével lép életbe a kormány cashback szabályozása, mellyel a cél az lenne, hogy a boltokban a Magyarországon jelenleg csak korlátozottan elérhető szolgáltatás – a bolti fizetéssel egybekötött készpénzfelvétel – szélesebb körben terjedjen el – írja a Portfólió.

Hatalmas fordulat jönne a magyarok életében, de az Orbán-kormány javaslatára nem kíváncsiak a boltok
Kép: Pixabay

A kiskereskedelmi láncok közül a Lidl, az Aldi és a Tesco vizsgálja a cashback bevezetésének lehetőségét, ám azt egyelőre senki nem árulta el, hogy ha bevezetnék, mikortól lehet éles az új lehetőség a pénztáraknál.

A Spartól a Portfólió megtudta, hogy megvizsgálták, de elvetették a cashback bevezetését.

Az új szabályok szerint havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értékben díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől – feltéve persze, ha a boltok is bevezetik a szolgáltatást. Jelenleg Magyarországon csak az OTP Bank bizonyos kártyákkal rendelkező ügyfelei érhetik el a szolgáltatást a Penny boltjaiban.

Az áruházaknak nem kötelező ilyen, úgynevezett cashback szolgáltatást nyújtani, ám az új szabályok jóval vonzóbbá teszik a szolgáltatást, ugyanis:

a bolti készpénzfelvételért havi két alkalommal, összesen 40 ezer forint értékben a pénzforgalmi szolgáltató nem számíthat fel díjat.

Az új szabályok ráadásul nemcsak a díjmenetességet írják elő havi két tranzakciónál összesen 40 ezer forintig, hanem a kártyakibocsátó bankoknak biztosítaniuk kell a plasztikokkal a bolti készpénzfelvétel lehetőségét ott, ahol a boltok nyújtanak ilyen szolgáltatást.

Arról, hogy miről szól a cashback valamint arról, hogy mit mondanak a kiskereskedők és hogyan változnak a készpénzfelvételi szabályok a Portfolio Signature cikkei között olvashat bővebben.

Forrás: Portfolio

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Közben 2 év múlva a papír alapú blokkot is ki akarnák vezetni, miközben lassan visszatérünk a tekerős pénztárgépek, és a készpénzes vásárlás világába.
gina
De ki is kiváncsi erre a kretén kormányra és zsiros disznó bolond javaslatára?, abból semmi jó nem sül ki,,,hányinger ez a tolvaj hazug banda
jáger laszló
Célja,hogy pénz nélkül is lehessen vásárolni így nőjön a forgalom!!!??Hát eléggé immorális +oldás azt hiszem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
És az "efftársias bevezetésével" (az "árnyékban") próbálkoztatok már, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.