Nem sikerült kapcsolatba lépni a magyar ombudsmannal a Magyarországra szállított 11 kárpátaljai hadifogoly ügyében – mondta Dmitro Lubinec, az ukrán parlament emberi jogi biztosa a Jedini Novini című televíziós műsorban. „A magyar fél nem vette fel a kapcsolatot a hivatalunkkal. Személyesen én kezdeményeztem a kommunikációt Magyarország ombudsmanjával. Még az ukrajnai útját is megszerveztük, mindhiába” – idézte Lubinec szavait az Ukrinform ukrán állami hírügynökség. Lubinec szerint Magyarország célja ebben a kérdésben, hogy összejátsszon Oroszországgal. „Bemutatandó, hogy az oroszok készek Magyarországra küldeni ukrán állampolgárságú hadifoglyokat” – magyarázta az ukrán emberi jogi biztos. Hozzátette: a Magyarországnak átadott összes hadifoglyot azonosították, de a személyazonosságuk nem hozható nyilvánosságra. Lubinec azt mondta, a magyarok továbbra sem engedik, hogy az ukrán nagykövet meglátogassa őket, a magyar hatóságok nem veszik fel a kapcsolatot Ukrajnával az ügyben. Ahogy...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Miféle újabb aljasság készül...???
izéke
Orbánék sumákolnak! Ha nem akarják,hogy ezek az ukrán állampogárok visszamenjenek,hát menjenek ki helyettük ők! Akár mind a 135en. Nincs joguk eltiltani a kapcsolatfelvételt az anyaországukkal! Aztán majd a foglyok eldöntik,hogy visszamennek e harcolni vagy sem.
Hasonló esetben szargyártó üvöltözésétől lenne hangos a világ!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.