Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének hétfői vitája után Facebookon is megszólalt Szijjártó Péter a rejtélyes körülmények között Magyarországra hozott hadifoglyok ügyében – számolt be róla a Telex.

Szijjártó nekiment az ukrán külügynek, mert Orbánt sértegették: A kárpátaljai hadifoglyok azt csinálnak, amit akarnak
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

A külügyminiszter szerint Dmitro Kuleba ukrán kollégája „ma ismételten hazug vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarországot”, ezért döntött úgy, hogy ismét megpróbál tiszta vizet önteni a pohárba.

Bejegyzésében kitért arra, hogy az Orosz Ortodox Egyház és a Máltai Szeretetszolgálat együttműködése nyomán kiszabadult tizenegy ember a hadifogságból. Ez a magyar kormány szerepvállalása nélkül zajlott.

Ugyanakkor örülünk annak, hogy ez megtörtént, hiszen ha csak egy ember is visszanyeri a szabadságát, már az is jó hír. Ez pedig tizenegyszeresen is az.

- mondta, és hozzátette, hogy ők továbbra is kitartanak a béke mielőbbi szükségessége mellett, mert a béke megszüntetné az emberek szenvedését, sok száz, sok ezer, sok tízezer ember szenvedését.

Szijjártó alapvetően két, az elmúlt napokban felmerült állításra reagált a posztjában.

Az egyik az, hogy

Dmitro Kuleba szerint Orbán Viktor politikai érdekei miatt szállították Magyarországra a hadifoglyokat, hogy ezzel bizonyítsa minden határon innen és túl élő magyarnak, hogy ő az egyetlen védelmezőjük.

A másik vádat az ukrán külügy szóvivője fogalmazta meg, aki állítja, hogy

a mai napig nem tudtak kapcsolatba kerülni a hadifoglyokkal, ami szerintük azt jelentheti, valójában nem is engedték szabadon a magyar hatóságok az ukrán állampolgárokat.

Szijjártó erre azt írta, hogy ez a tizenegy ember Magyarországon szabadon mozoghat, azt csinálnak, amit jónak látnak, azzal lépnek kapcsolatba, akivel akarnak. Azt is hozzátette, hogy

ha ukrán kollégájának bármilyen kétsége vagy kérdése van, tudja hogy tudja őt elérni.

Forrás: Telex

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szíjrágó, te degenerált pöffeszkedő seggfej! Nem volt jogotok az ukrán katonákat a hazájuktól - remélhetőleg ideiglenesen - megfosztva Magyarországra hozni, vélhetően akaratuk ellenére! Azt kívánom csak, hogy téged is b@sszon ki a szeretett ortodox egyház valahova a tajgába!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@Qqberci:Nekem ettől a pökhendi kakadutól felfordul a gyomrom ez mindenkinek nekimegy,aki nem ért egyet a Magyar kormány hazug manipulatív elfogadhatatlan politikájával,ez a nyúl Béla azt hiszi magáról hogy Ő X@RJA-a cserebogarat,Petike Hátrább az agarakkal,tisztességesen demokratikusan kellene politizálni,nem mindenkit ki osztani aki nem ért egyet egy nyikhaj külügy miniszterrel!
Dr. Proktor
Nem Magyarországot hanem csak Orbánt!
Joggal...
ómió
Hazug ukrán vádak!? Mi ebben a "meglepi"!?
Dr. Proktor
@ómió: Tipikus fideszes vagy, a saját szoarédat mindig másra hazudod...
CsipkeRózsa
A napi munkájához tartozik, hogy minden nap nekimenjen valakinek, így lesz nyugodt az éjszakája.
ómió
@Dr. Proktor: Te már az ukrán "tezsvíreidet" is a "Zorbánra" hazudod!? Vagy rám!? És a Lenin szobor nem szakadt még rád!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.