Balatonvilágoson vízi élménypark létesítése borzolja a kedélyeket.

Teljesen elzárna a Balatontól egy strandot egy "élelmes" vállalkozó

Nagyon zajos, de legalább útban is van a vízi vursli. Forrás: Pixabay

A település képviselő-testülete februárban döntött arról, hogy egy cégnek évi 1,3 millió forintért bérbe ad egy kis szeletet a strandszakaszból – írja a Blikk.

A kis szakaszról kishajók szállítanák a parttól száz méterre felállított, száz négyzetméteres alapterületű stégre a szórakozni vágyókat. Ott kezdődik a 300-400 méter hosszú, a parttal párhuzamosan kijelölt pálya. A bójasorokat már felhúzták, közben munkások oszlopokat állítanak a vízben. Itt jetskivel és motorcsónakkal lehetne szórakozni.

A helyiek szerint a létesítmény tönkreteszi a partszakaszt, állandó lesz a zaj, szüntelenül bőgnek majd a motorok, sikongatnak az emberek és szól a zene.

Elektromos vízipisztolycsaták zajától lesz hangos a mindig a csendjéről ismeretes aligai és világosi part. A motorberregést több százan hallgathatják reggeltől estig a domboldali házakból is

- sejtik az ott lakók.

Horváth Bence, az Aligai Fürdőegyesület kommunikációs referense szerint az engedély eredetileg 7000 négyzetméter alapterületű vízi parkra szólt, amiből később 19 ezer négyzetméter lett – írja a 444.

Egy orvos a mindennapos úszását gyászolja, a 100 méteren felhúzott bójasor ugyanis elvágja az utat a mélyebb víztől. A horgászoknak is betesz a vízi park: miután kifizettek 50-60 ezret éves engedélyükért, kilométereket kell majd kerülniük, ha pecázni akarnak.

Takács Károly polgármester állítólag első körben nemet mondott az ötletre, de aztán később megenyhült. A Blikk megkeresésére nem válaszolt, ahogyan az érintett vállalkozások sem.

Forrás: Blikk, 444
Fotó: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,évi 1,3 millió forintért bérbe ad"

nem csókos, ugye?
Ez valami döbbenet. Erről miért nincs nemzeti konzultáció? A nemzeti közkincsünkről beszélünk, és nyaralók ezreiről.
Tényleg ilyen balfasz társadalom vagyunk? Ott kéne tüntetni százezreknek. fideszeseknek is.
Habár ha kiderül, hogy csókosról van szó, még tapsolnak is hozzá.
namihami
De azért lesz, akinek ez a buli mégis buli lesz, ugye?
Biztos, hogy egy DK-MSzP-Jobbik-stb konzorcium lett a befutó!?!?!
Toller Béla
Nincs az a polgármester, aki eladhatná a Balatont vagy egy részét ! Ha mégis, repüljön a kivégzőosztag ! Úgy látszik, nincs más mód ebben az országban !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.