Helyreigazítás: a 2023. május 31-én »Gennyesre keresi magát a trafikokon a dohányzásellenes Lázár János« címmel megjelent cikkünkben azt a valótlan tényt állítottuk, hogy Lázár Jánosnak jövedelme, bevétele – méghozzá jelentős – származik a dohánytermék-kiskereskedelemből, illetve részesül az Országos Dohányboltellátó Kft. osztalékából. A valóság ezzel szemben az, hogy Lázár Jánosnak semmilyen bevétele vagy jövedelme nem származik sem a dohánytermék-kiskereskedelemből, és semmilyen módon sem részesül az Országos Dohányboltellátó Korlátolt Felelősségű Társaság bevételeiből, osztalékából

Helyreigazítás Lázár Jánossal kapcsolatban

A dohányzásellenes Lázár jól keres a dohányosokon is. Forrás: Facebook

Korábbi cikkünk:

Lázár János még kancelláriaminiszterként vezényelte le a dohánykereskedelem teljes átalakítását. A trafikhálózat ellátására egyedüliként jogosult Országos Dohányboltellátó Kft. rekordméretű, 8,3 milliárd forintos adózott eredményt hozott tavaly. A tulajdonosok 8,1 milliárd forint osztalékot fel is vehettek áprilisig – írja a 24.hu.

A privilegizált cég 51 százalékos tulajdonosa a Lázár János jelenlegi építési és közlekedési miniszter hódmezővásárhelyi gazdasági holdudvarához sorolt id. Sánta János érdekeltségébe tartozó Tabán Trafik Zrt., a kisebbséget pedig a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. jegyzi. Az osztalék kifizetésével nem várták meg az áprilist, előlegként a Tabán Trafik 3 milliárdot, a BAT 1 milliárdot már korábban felvett.

A dohányboltellátó monopólium 2015-ös alapítása óta már több mint 36 milliárd forint nyereséget hozott, és abból közel 34 milliárdot haza is vihetett a Tabán Trafik-BAT duó.

Id. Sánta János 2016-ban 7,2 milliárd forint becsült vagyonnal jutott az leggazdagabb magyar vállalkozók közé, legutóbb már 40 milliárdra tették a családi cégcsoportja vagyonát. Birodalmát közben a dohányiparról kiterjesztette a naperőművekre és az agrárszektorra is.

Tavaly a cég 8,8 milliárd forint koncessziós díjat fizetett be az államnak, ami jóval több az egy évvel korábbi 3,5 milliárdnál. A 9 százalékos társasági adóval számolva 794 millió lett volna a befizetni való, az adókedvezmény levonása után azonban csak 571 milliót kellett utalnia a büdzsének.

Forrás: 24.hu
Fotó: Facebook

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ja, legális, adózott jövedelme valószínűleg nincs. De Lánczi András óta (is, Völner, stb...) tudjuk, hogy működik a NER.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
tokmányorrú lézer jankó!!! lopsz te sunyiba is!!! gennyes faszfej!!!
csipetke
Van ember,aki azt hiszi,hogy annyitisér jankónak nem fűződött anyagi érdeke a dohánybizniszhez? Mert az egy idióta..Sajnos ezeket a fonódásokat akkor lehetne 100%-ig bizonyítani, ha erről papír is lenne. De lázár annyira nem hülye...
Csizmás Kond
...gondolom azért mindenekellenére továbbra is nagyonokosnak és mindentudónak érzik magukat az itt Janira öklendező beírók...
Másoló
helyreigazítás minek a ner gennyes média mindenkit mocskolhat baszódjatok meg
Eladott Ország
A strómanok országában márt tudjuk ki hogyan gazdagszik és azt is melyik román cigány a leggazdagabb az országban. Luzerjankó' mi is szeretnénk helyreigazítást, amolyan 8 napon túl gyógyulót. Te is csak egy nyomorult gerinctelen szarzsák vagy a bandában! Nincs két fideszes!
jesz
a helyreigazítás már hem hír, csak a gennyesre keresés...az hihetőbb..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.