A Schadl-Völner-ügy vádlottjainak és érintettjeinek sora messzebbre mutat mint bárki is gondolta volna – fedte fel a 24.hu.

Orbán-közeli állami megbízott neve is felmerült a Schadl-Völner-ügyben

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ügy egyik vádlottja megemlítette Koller Mihály Dávid állami felszámolóbiztost, akit "a felszámolók királyaként" emlegetnek, és elmondta, hogy a férfi üzleti kapcsolatban állt a végrehajtók korrupcióval vádolt volt elnökével.

A 24.hu megírta, hogy a korrupciós ügyet a Fővárosi Törvényszéken tárgyalják, nemrég értek el az ötödrendű vádlottig. A férfi vallomásában sok légből kapottnak tűnő történet és információ szerepelt titkos politikai játszmákról és fekete bizniszekről, azonban a nyomozati iratokból kiolvasható, hogy van valóságmagja annak, amiről beszélt.

A. Tamás nevén nevezte Koller Mihály Dávidot,  és a vádlott úgy fogalmazott, hogy Kollert a szakértelme miatt vonták be az adott ügyletbe, és állítólagosan nagy befolyással rendelkezik a felszámolók 90 százalékára. Koller Mihály Dávidot a szakma "királyaként" említették, és állítólag ő általa intézte Schadl a felszámolási ügyeket. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezeket az állításokat semmilyen bizonyíték nem támasztja alá

A nyomozati iratok azonban rámutatnak, hogy Schadl és Koller valóban együtt mozgott bizonyos ügyletekben, és ezt nem csupán az ötödrendű vádlott állítja, hanem a nyomozók megfigyelései is alátámasztják.

Koller Mihály Dávid neve nem ismeretlen a nyilvánosság előtt. Ő volt felelős a bedőlt Quaestor-vagyon egy részének felszámolásáért, amely nagy veszteséget okozott a magyar államnak. A Direkt36 cikkéből kiderül, hogy Koller üzletelt Orbán Viktor miniszterelnök családjával is. 2021 februárjában Koller vásárolt egy területet Zámolyon, közvetlenül az Orbán-bánya közelében, ami korábban Orbán Áron, a miniszterelnök öccse ajándékozta az apjának, idősebb Orbán Győzőnek.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A Rendőrség és az Ügyészség mégsem volt elég körültekintő? Fejek fognak hullani! NÁLUK!!!
NKF
Én nem csodálkozom!Régen is így volt amikor a komcsik kormányoztak!
Most nem balról hanem jobbról lopnak!Mi a különbség?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.