Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek.

A sunnyogó Orbánt kérdezte fel levelében Karácsony Gergely

Karácsony elszánta magát. Forrás: Pixabay

A téma a Budapesti Lakógyűlésnek nevezett kérdőíves felmérés eredménye volt. Karácsony szerint

a budapesti 91 százaléka egyértelművé tette: igazságtalannak tartja, hogy az Ön kormánya 12-szeresére emelte a Budapestet sújtó elvonásokat. A Budapest-ellenes politika országrontó politika. Kezdeményeztem, hogy a miniszterelnök hívja össze a Budapest-kormány egyeztető fórumot, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát.

Tájékoztatta Orbánt, javaslatot tesz a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy az Alaptörvényben biztosított felterjesztési joggal élve követelje a kormánytól a Budapestet sújtó sarcpolitika felülvizsgálatát – írja az ATV.

Karácsony Gergely kijelentette, hogy

Budapest önkéntesen nem fizet több szolidaritási hozzájárulást a kormánynak a tárgyban indított közigazgatási per jogerős lezárultáig.

A főpolgármester hozzátette, hogy fizetési felszólítást küld az építési és közlekedési miniszternek a Lánchíd felújításához megállapodott kormányzati hozzájárulás 6 milliárd forintjának haladéktalan megfizetésére. Továbbá arról is tájékoztatta Orbán Viktort a főpolgármester, hogy véglegesíteni fogják a Lánchíd jelenlegi forgalmi rendjét, valamint folytatják a Clark Ádám tér, illetve a Széchenyi István tér zöldítését célzó tervezést is.

"A budapestiek világos akaratának, az első Budapesti Lakógyűlés eredményének érvényt szerzünk, ez most a dolgunk" – zárta gondolatait Karácsony Gergely.

Forrás: ATV, Facebook
Fotó: Facebook

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@KisTehen: És az összes eddigi Nemzethy Inzultáció?...

(Egyébként a lakógyűlésnél nem volt érvényességi küszöb)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
A nemzethy matyar gyapjas ezt nem érti.
AMORÁLISOK
legalább távozásra szólítottad fel huzzon el karmelitából kész a dácsája
CsipkeRózsa
@Sakk Matt: Nagyon-nagyon-nagyon jó a videó!
Nyírfa
@Sakk Matt: @CsipkeRózsa: A csattanó ellenére, félelmetes!
Nyírfa
Csak biztatni tudom a főpolgármestert, hogy határozottan álljon ki Budapest érdekében. A főváros legyen olyan minta az ország számára, mint amilyen hatékony Szeged városvezetése.Tekintve, hogy Orbán az önkormányzati támogatások csökkentésével, illetve akár megszüntetésével fenyegetőzik, amennyiben a fővárosi közgyűlés nem fizeti ki a pluszban rámért szolidaritási adót, érdemes azon elgondolkodni, hogy mivel zsarolhatja Budapest a kormányt, s a gyenge pontokat ki-, illetve felhasználni ez esetben kötelességünk.
Magyarországon ma a kormány általi farkastörvények uralkodnak, így bármiféle általuk hozott törvény gyakorlatilag is, jog szerint is, törvénytelennek számít.
Ha Orbán harcolni akar, kapja meg ezt az élményt, csak nem az ő szabályai szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.