Április közepe óta megszűnt a tűzoltók csoportos baleset- és életbiztosítása, így nem kaphatnak pénzbeli kártérítést.

Pintér Sándorék nem kötik újra a tűzoltók lejárt biztosítását

Majd biztosítják magukat, ha akarják. Forrás: Pixabay

A biztosítási szerződést nem hosszabbították meg, ami felháborodást váltott ki a katasztrófavédelem berkeiben – írja a Telex. Felmerült, hogy a tűzoltók egyénileg vagy tűzoltóságonként kötnek maguknak biztosítást, mivel most a munka közben bekövetkezett sérül vagy halál miatt az érintettek nem jogosultak biztosítási sérelemdíjra – írja a 24.hu.

A katasztrófavédelem megyei vezetői levélben tájékoztatták az állományt:

Tájékoztatom, hogy a Belügyminisztérium és a Generali Zrt. között 2021. évben létrejött csoportos élet- és balesetbiztosítási szerződés 2023. április 11-én a szerződésben kikötött határozott időtartam lejártával megszűnt.

Jelenleg az a helyzet, hogy a balesetet szenvedő tűzoltók biztosítási esemény esetén nem kapnak semmit, legfeljebb perelhetik a munkaadót.

A Belügyminisztériumnak törvényi kötelessége lenne biztosítani a megbízásából dolgozó tűzoltókat, a tárca azonban április eleje óta nem teljesíti a törvényi kötelezettségét. A hír május eleje óta keringett a szervezetben, de csak az elmúlt hetekben kiküldött tájékoztatóval lett hivatalos. Most mindenki azt találgatja, vajon a valóságban mi történik, ha egy tűzoltó balesetet szenved vagy meghal szolgálat teljesítése közben.

A Lánglovagoknak nyilatkozó Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke szerint a Belügyminisztérium nem tervezi megújítani a korábbi szerződést. Dobson akkor három lehetőséget említett:

· az egyik, hogy a tűzoltókra az MTSZ köt biztosítást;

· a másik, hogy a tűzoltóságok maguk kötnek az épületbiztosításuk mellé baleset- és életbiztosítást;

· a harmadik, hogy a tűzoltók maguknak kötnek biztosítást, és megpróbálnak valamilyen kedvezményt szerezni a biztosítóknál.

A Magyar Tűzoltók Szövetsége tárgyalásokat kezdeményezett az ügyben, a tűzoltók javaslatait június 26-ig várják – írja a 24.hu.

Forrás: Telex, 24.hu
Fotó: Pixabay

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Mekkora patkány ez a sintér,már arcra is egy agyoncsapnivaló rágcsálóra hajaz... de a focistákra biztosan kötnek mindenféle biztosítást mert az kiemelt érdek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
looper
Tudjátok mi a legdurvább?
Egy regisztráció során megadtam egy szokásos jelszavamat (egyszerű, mint a faék), és visszaírt az, aki eddig nem is ismert, hogy válasszak egy új jelszót, mert korábban felmerült ez a jelszó egy nemzetbiztonságiügy kapcsán.
Érted ezt, hogy mennyire primitív módon bukott le Varga Judit és az ő megfigyelő sleppje?

Azt üzenem Varga Józsefnek (Joci néni) és a faszszopó megfigyelő csapatának, hogy figyeljetek csak, amíg bele nem pistultok!

Csodát láttok !!!
Rossz vagyok, de hozzátok képest még mindig jobb !!!
Aki azt kérdezi, hogy miért, az nem érti a különbséget...
Na jó, elárulom, Isten kiválasztott engem. Azt még nem tudom, hogy miért és minek, de ez van - mindkettőnk meglepetésére.

Sokat iszom, sokat káromkodom, régen sokat verekedtem is, a munkámból kifolyólag gyűlölőm az embereket... mindenkit, téged is, ha egy tömeg tagja vagy... Nem bírom idegeiig a tömeget. Én próbáltam bírni, de végül kiderült, hogy nem bírom. - az ezer arcú szörny vagy a számomra.
És mindig ellenség leszel - mindenki :(

Nem tudom, hogy miért akar engem Isten megmenteni. Egyszerűen nem értem! Hogy ezek után... ezek mellett...

Isten útjai kifürkészhetetlenek...
justhpeter
Orbán éy Pintér. Ez a két ember puszta aljasságból szégyent hoz az összes állami hivatásos egyenruhásokra és a teljes hazai közalkalmazottra Mindketten megérettek Ceausescu követéséfre !
csak úgy....
@looper: ök csak a ti vélt isteneitek,akik után érdemes fürkészi!
csak úgy....
a sándorpalotai kati ezzel is dicsekedni fog külhonban? -mint csalán szeretö pitscha?
izéke
De ott van nekik az adrenalinfröccs,ha az nem elég,hát mi kéne még?
jáger laszló
Minek?
Hiszen csak játszadoznak a tűzzel!!
Tüzeskednek vizeskednek,locsolkodnak,,,
No és 2 tűzeset között arany az életük!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.