A 21 éves Németh Richárd Károlyt hatévesen diagnosztizálták autizmussal és enyhe értelmi fogyatékossággal. A magyar fejlesztésű Stabil Pont Technológiának köszönhetően az egykori problémás kisfiúból mára önálló felnőtt lett. Június 12-én kapta kézhez gyógypedagógiai asszisztensi papírját, mellyel a célja, hogy szakemberként autista kisgyermekeken segíthessen. Édesanyja szerint sok munka áll még előtte, hiszen 13-16 év lemaradást kell behoznia, de a változás már-már hihetetlen...

Forrás: lepesmagazin.hu
Feltöltő: kadar9
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: miért, belöled mi lett a súlyos értelmi fogyatékosságod ellenérè ?
egy fontoskodó,hazudozós fidesz troll + portás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Horizont: Na én azt várom már, hogy főleg ilyen híreket lehessen olvasni, és nem a gonosz malac hazugságait. A kommentelők meg normális emberek legyenek, ne ilyen @Shikari: féle mocskolódók.
szegfue
@Shikari: Most van az, hogy szégyeld Magad!! Egy család éveken át tartó minden napi küzdését összehasonlitani bármivel, ez egyenesen aljasság... még Tőled is!:(( Nem kivánom, hogy részed legyen hasonlóban... pedig akkor megtudnád, hogy a szülők még meghalni sem tudnának nyugodtan, mert akkor ki fogja ellátni a felnőtt gyereküket? Ők meg nyilván sok-sok energiával szakmát adtak a kezébe és még az is lehet, hogy a fiuk tudásával, empátiájával kitünik a nem "fogyatékosok" közül.
Neked tök mindegy miről van szó, csak egy a lényeg: mindig az ellenzéket, a "lipsiket" szapulhassad. Tényleg elszomoritó vagy ugy emberileg...
Nessy
@Shikari: Egy autista nem szellemi fogyatékos. Náluk van amiben kiválók, van amiben nem. Viszont nekik más az érzelmi világuk.Tud segiteni a sorstársainak az elfogadásban, az alkalmazkodás javitásában. Az utolsó mondatot téged minősit, nincs mit reagálni rá.
nemkati
@Shikari: Hát, egyáltalán nem hülye. "diagnosztizálták autizmussal és enyhe értelmi fogyatékossággal" - Az enyhe az nem hülye.

"Ricsin egyetlen diagnosztikai kód maradt, az „enyhe asperger, megfigyelés alatt”, minden másból hivatalosan is kigyógyult. "

"Az Asperger-szindrómára – az egyéb autizmusspektrumhoz tartozó állapotokkal ellentétben – jellemző a normális ütemű nyelvi fejlődés, és gyakran átlagos vagy annál magasabb intelligenciaszinttel párosul. "

Rád meg a zsigeri rosszindulat, tudatlanság és alacsony intelligenciaszint jellemző.
nemkati
@Shikari: Te képtelen vagy egy hírben a jó dolgot észrevenni, arra fókuszálsz, mibe lehet beakadni és azt jól kiforgatni. A te toleranciaszinted annyira alacsony, hogy már nincs is. Ez jellemző a gonosz emberekre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.