Szlovákia új külügyminisztere az ukrajnai helyzetet és a svéd NATO-csatlakozás blokkolását is szóba hozta Szijjártó Péterrel közös sajtótájékoztatóján.

56-ról oktatta ki a szlovák külügyminiszter, miközben Szijjártó „diplomatikusan” hallgatott

Miroslav Wlachovsky jól ismeri a történelmünket. Forrás: Streamable

Miroslav Wlachovsky elmesélte, hogy mikor a hetvenes években először járt a magyar fővárosban, bevésődött az emlékezetébe a budapesti házakon látható golyónyomok képe. Édesapja magyarázta el neki, hogy mi történt 1956-ban. (Orbán Viktor fideszes miniszterelnök saját állítása szerint csak tizenéves évei végén hallott a forradalomról – mint mondta: az ő családjukban ez nem volt téma – a szerk.)

„A magyarok harca '56-ban, és mi is emlékszünk '68-ra. Ezért mélyen bele tudjuk élni magunkat abba, hogy milyen, ha egy idegen ország lerohan bennünket”

- vezette fel a két ország eltérő hozzáállást az ukrán háborúhoz. Kijelentette: Szlovákia szerint egyértelmű és világos, hogy orosz agresszióról van szó, ami elfogadhatatlan, és minden lehetséges eszközzel segíteni kell Ukrajnát

- idézte a 444.

Szlovákia és Magyarország érdeke is egy szuverén és stabil Ukrajna létezése. Egy olyan Ukrajna létezése, ami nem szenved katonai vereséget, és maga dönti el, hogy mikor, milyen körülmények között kezd tárgyalni a békéről – tette hozzá.

A szlovák külügyminiszter Svédország NATO-csatlakozásának blokkolásáról szólva megjegyezte, hogy egyértelműen erősítené a katonai szövetséget a bővülés. Jó lenne, ha mihamarabb szavazna róla a magyar országgyűlés. Wlachovsky kritikáira Szijjártó Péter nagyokat hallgatott.

Forrás: 444
Fotó: Streamable

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szíjrágót elérte a "szar a fűben" effektus...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Orbán és Szíjgyártó amnéziában szenved, de a szomszéd az még jól emlékszik és nem resteli emlékeztetni a feledékeny embereket!
drrotf
@Maccska: Én nem párhuzamot húztam , csak próbáltam elmagyarázni hogy a szlovák ember nem felejtette el, hogy az orosz mit csináltak 56-ban Magyarországon, nem úgy mint vezetőink aki úgy látszik amnéziában szenvednek!A mi vezetőink egyszerűen nem érzik a veszélyt abban ,hogy az oroszok fittyet hánytak a nemzetközi jogra és agresszorként törtek Ukrajnára , amit nagy sokára ugyan de Orbán is elismert.Nem érzi a vezetőnk a veszélyt, hogy az agresszor nem ismer szabályokat, és ha egyszer azt gondolta ,hogy visszaállítja a Szovjetunió határait és érdekszféráját akkor meg fogja tenni.
qunta
@Maccska: '56-ban a nov.-i inváziós csapatok zöme hohol volt, a parancsnok szintúgy
qunta
amúgy a tót történelem elfér 1 hosszabb sms-ben. mindent tőlünk loptak. még fotón látható kettős keresztet is.
jáger laszló
A magyarok már nem is emlékeznek 56-ra hiszem , olyan régen volt,lassan67 éve!!!??
Én sem e,léxem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.