Ismét 600 forint fölé drágulhat az üzemanyagok literje ősszel.

Kedden megszavazta a kormánypárti többség a jövő évi jövedéki adóemelést az Országgyűlésben. Egy hónapja nyújtotta be a tervezetet a kormány, a közös uniós szabályokkal érveltek. Ám a literenként 41 forintos emelés majd kétszerese annak, ami kötelező lenne – írja az rtl.hu. Gulyás Gergely szerint viszont így is a minimumszint környékén vagyunk.

Ismét 600 forint fölé drágulhat az üzemanyagok literje ősszel, januártól pedig 650 forintos átlagár várható a GKI friss előrejelzése szerint

– számolt be a hírről az RTL Híradója. Azt mondják, nagyot gyengülhet a forint, és literenként 41 forinttal több adót kell fizetniük az autósoknak jövőre.

Sokkoló hír az autósoknak: A benzin ára már ősszel 600 forint fölé mehet, januártól pedig 650 forintos átlagár várható

A benzin literenkénti átagára egyelőre 574, a gázolajé pedig 561 forint – nagyjából 20 százalékkal magasabb, mint egy éve, amikor még árstop vonatkozott az üzemanyagokra. Emelkedik az alapanyagköltség is. A MOL 70-ről 50 százalékra csökkentené az orosz olaj arányát a finomítóiban decemberig – a Fitch Ratings jelentése szerint. Ez kisebb drágulást okoz az Ásványolaj Szövetség szerint. Grád Ottó, a szervezet főtitkára azt mondja:

Sokkal nagyobb kockázatot jelent maga az árfolyam, illetve azok az adóváltozások, amelyekről már azért lehetett hallani a közelmúltban.

Forrás: rtl.hu/hirado, 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Majd ügyesen újraéled a benzinturizmus. ;-)
ómió
Na! "Léptek" a brüsszeli efftársak!?
Péter2
@KisTehen: Nem volna jó , mert azt valakiknek ki kell fizetni valamilyen adóformába , nem kell a kommun, fizessen mindenki annyit amennyit autózik , az áfából kell engedni , Európa legmagasabb áfája van a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt és a legtöbb jövedéki adó , ezért magas a benzin ára kell a sarc , mert nincs gempa !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.