A belvárosi ingatlanbizniszből, és a méregdrága lélegeztetőgép tárolásból meggazdagodott Schimicsek Tibor az építési terület egyik tulajdonosa, melyen egy székesfehérvári vállalkozóval osztozik 50-50%-os arányban – tudta meg a Telex az ácsi lakosoktól.

Kiderült, hogy ki az ácsi katódgyár területének 50%-os tulajdonosa

Fotó: Ács város hivatalos oldala/Facebook

Június 1-jén a kormány meglepő módon ipari innovációs területté nyilvánított egy ma még kukoricával bevetett területet, Ács városa mellett a Kisalföldön. Ezzel a terület értéke hatalmasat nőtt, az azonban a rendeletből nem derült ki egyértelműen, hogy mi a célja ennek a lépésnek. Azt megjelölték, hogy a területet kivonják a helyi településrendezési terv és az országos településrendezési és építési követelmények hatálya alól, valamint a legnagyobb megengedett épületmagasságot 30 méterben állapították meg. 

Június 21-én kiderült, hogy a területen a kínai Huayou-csoport leányvállalata, a Bamo Technology Hungary Kft. tervezi egy 520 milliárd forintos katódgyár építését. A cég bejelentése szerint június második felében megkötötték a telkekről szóló szerződést, amely akkor lép érvénybe, amikor a vételárat kifizetik.

A Telex megírta, hogy a fokozatos átminősítés felettébb érdekesen zajlott, mivel a város honlapján lévő dokumentumok szerint 2017-ben még kereskedelmi szolgáltató gazdasági terület volt, egy 2021-es dokumentum szerint már általános gazdasági terület, most ipari innovációs területté változott. A telek értéke a rá vonatkozó szabályok változásával együtt valószínűleg fokozatosan nőtt, amíg idén júniusban azt feltehetőleg az eredeti ár sokszorosáért adhatták el.

A földtulajdon fele Schimicsek Tibor kezében van, akinek a neve évek óta rendszeresen felbukkant a kormánypártok bizonyos köreihez kötődő ingatlanügyekben.

A vállalkozó a belvárosi ingatlanbiznisz egyik nagy nyertese, aki a 2010-es években több értékes, korábban önkormányzati tulajdonban álló irodát szerzett meg messze áron alul.

Ezek mellett akkor is felmerült, amikor 2020-ban, a koronavírus-járvány első hulláma alatt az állam több ezer lélegeztetőgépet vásárolt, amelyek később soha nem kerültek használatra.

Ezek raktározásért az állam csillagászati összeget fizetett, havi majdnem 90 millió forintot.

Ezeket a Teva gyógyszergyár területén helyezték el, amely Schimicsek egyik cégének kezébe került, majd pedig továbbadta azt. 

Forrás: telex

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
Nem csinálnak ezek semmi olyat amiből ne tudnának lopni.
jáger laszló
A Schimicsek földek a legalkalmasabbak a katód gyártására ezt már a lélegeztető gépek tárolása során is kiderült
Ez nem is volt a vita tárgya!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Retkes cigány ez lesz a veszted, tolvaj rohadékok,,
Nyírfa
A magyar ugar...itt nem változik semmi. Birtoklunk, és tönkreteszünk egy országnyi földterületet, annak minden kincsével együtt. Ilyenkor hol van a Szűz Mária-áhítat, az ezeréves melldöngetés?
A magyar nép nem érdemelte ki, hogy itt élhessen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.