A belvárosi ingatlanbizniszből, és a méregdrága lélegeztetőgép tárolásból meggazdagodott Schimicsek Tibor az építési terület egyik tulajdonosa, melyen egy székesfehérvári vállalkozóval osztozik 50-50%-os arányban – tudta meg a Telex az ácsi lakosoktól.

Kiderült, hogy ki az ácsi katódgyár területének 50%-os tulajdonosa

Fotó: Ács város hivatalos oldala/Facebook

Június 1-jén a kormány meglepő módon ipari innovációs területté nyilvánított egy ma még kukoricával bevetett területet, Ács városa mellett a Kisalföldön. Ezzel a terület értéke hatalmasat nőtt, az azonban a rendeletből nem derült ki egyértelműen, hogy mi a célja ennek a lépésnek. Azt megjelölték, hogy a területet kivonják a helyi településrendezési terv és az országos településrendezési és építési követelmények hatálya alól, valamint a legnagyobb megengedett épületmagasságot 30 méterben állapították meg. 

Június 21-én kiderült, hogy a területen a kínai Huayou-csoport leányvállalata, a Bamo Technology Hungary Kft. tervezi egy 520 milliárd forintos katódgyár építését. A cég bejelentése szerint június második felében megkötötték a telkekről szóló szerződést, amely akkor lép érvénybe, amikor a vételárat kifizetik.

A Telex megírta, hogy a fokozatos átminősítés felettébb érdekesen zajlott, mivel a város honlapján lévő dokumentumok szerint 2017-ben még kereskedelmi szolgáltató gazdasági terület volt, egy 2021-es dokumentum szerint már általános gazdasági terület, most ipari innovációs területté változott. A telek értéke a rá vonatkozó szabályok változásával együtt valószínűleg fokozatosan nőtt, amíg idén júniusban azt feltehetőleg az eredeti ár sokszorosáért adhatták el.

A földtulajdon fele Schimicsek Tibor kezében van, akinek a neve évek óta rendszeresen felbukkant a kormánypártok bizonyos köreihez kötődő ingatlanügyekben.

A vállalkozó a belvárosi ingatlanbiznisz egyik nagy nyertese, aki a 2010-es években több értékes, korábban önkormányzati tulajdonban álló irodát szerzett meg messze áron alul.

Ezek mellett akkor is felmerült, amikor 2020-ban, a koronavírus-járvány első hulláma alatt az állam több ezer lélegeztetőgépet vásárolt, amelyek később soha nem kerültek használatra.

Ezek raktározásért az állam csillagászati összeget fizetett, havi majdnem 90 millió forintot.

Ezeket a Teva gyógyszergyár területén helyezték el, amely Schimicsek egyik cégének kezébe került, majd pedig továbbadta azt. 

Forrás: telex

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Nincsenek veletlenek, osszeernek a szalak, amiket orban keresztapa tart a kezeben.
Clavigo
gratula...,.!! hogy rohadnátok meg...
drrotf
Nem Kropacseknek hívták régen Szimicseket:Ez akkor érthető volt, mert a viccek Kropacsekről szóltak de most az a szomorú, és nem vicces, hogy egy belvárosi mindennel foglalkozónak is lehet földje , amit csak egy földműves tud szakszerűen megművelni.A földtulajdonos "új parasztok" ma más másképpen "mivelik" ,hasznosítják a földet mint régen, mert akkor régen megművelték azt, most legújabban akkumulátor gyárak építéséhez eladják azokat, sokkal nagyobb haszonnal és fele izzadsággal, mert izzadást legfeljebb csak az okoz nekik, hogy izgulniuk kell azon hogy a földet kivonják -e a müvelés alól.Az is lehet hogy már ezen sem kell idegeskedni , mert az üzlet már előre le van zsírozva .
Menőmanó
Nem csinálnak ezek semmi olyat amiből ne tudnának lopni.
jáger laszló
A Schimicsek földek a legalkalmasabbak a katód gyártására ezt már a lélegeztető gépek tárolása során is kiderült
Ez nem is volt a vita tárgya!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Retkes cigány ez lesz a veszted, tolvaj rohadékok,,
Nyírfa
A magyar ugar...itt nem változik semmi. Birtoklunk, és tönkreteszünk egy országnyi földterületet, annak minden kincsével együtt. Ilyenkor hol van a Szűz Mária-áhítat, az ezeréves melldöngetés?
A magyar nép nem érdemelte ki, hogy itt élhessen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.