Az RTL Híradó tudósítása szerint a városban szerdán sokan stábtól tudták meg, hogy nemsokára akkumulátorok alapanyagot gyártanak majd a szomszédságukban. Sokan meg is lepődtek, mert a város polgármestere nemrég még a Facebookon nyugtatta a kedélyeket, és cáfolta a terjedő híreket. A lakosság ezért eddig csak annyit tudott, hogy „valami” épül majd a településen. Bár polgármesterként kértem, hogy a hangulat és indulatkeltéstől próbáljon mindenki távol maradni, mégis elindult egy olyan latolgatás, miszerint akkumulátor üzem létesülhet Ácson. Ezt most szeretném megcáfolni. Mivel a befektető kérésére – üzleti érdekeit szem előtt tartva – azt nem lehet egyelőre publikálni, hogy milyen jellegű üzem szeretne idetelepülni, de azt kijelenthetem, hogy nem akkumulátor gyárról van szó és semmi olyanról, ami a környezetünkre negatív hatással lenne – írta ki egy éppen hete Ács Város hivatalos oldalára Szentirmai István fideszes polgármester. A polgármestert és a város jegyzőjét a...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
...

Az ég kék, a fű zöld, a fideszes hazudik!
simmering73
"Mintegy 520 milliárd forintos óriásberuházással 900 új munkahelyet hoz létre a kínai Huayou Cobalt, amely Ácson építi fel első európai üzemét, ahol katódot fog gyártani elektromos akkumulátorokhoz– dicsekedett az orosz kémek átjáróházaként működő, valamint korrupt, százmilliárdos közbeszerzések dokumentációjának ledarálásáért felelős tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán. Újabb remek hír ez, miután éppen a minap írta meg az Átlátszó, hogy rosszul lettek a kormányhivatal ellenőrei, amikor kivonultak a bátonyterenyei akkumulátorfeldolgozóba. Ahol a 2021 óta működő SungEel Hitech Hungary Kft. nevű dél-koreai cég súlyos szabálytalanságok sorát követi el, és nincs az a bírság, ami a működése érdemi megváltoztatására bírta volna. Amely cégnek Szigetszentmiklóson is van egy akkumulátorfeldolgozó üzeme, amely rákkeltő anyagokkal veszélyeztette az ott dolgozók és a környéken élők egészségét, sőt, korábban halálos baleset is történt, ennek ellenére tovább folytatódtak a szabálytalanságok."
kolozsvaros.com/rovidek/meg-tobb-keleti-akkugyarat-ezeret-hogy-a-progresszivek-is-ertsek/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.