Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára migránsgettózásba kezdett Brüsszel kötelező betelepítési kvótákról szóló javaslata után.

Rétvári Bence: Brüsszel az EU legnagyobb migránsgettóját állítaná fel nálunkMTI/Rosta Tibor

Hozzátette, a brüsszeli tervek szerint az EU-ba érkező migránsok közel harmadának, 28,3 százalékának a kérelmét Magyarországnak kellene elbírálnia. Ezzel szemben Németország mindössze a kérelmek 1,4 százalékáért lenne felelős, Franciaország 2 százalékért, Svédország pedig 0,2 százalékért.

Közölte, a brüsszeli tervek szerint ehhez állandó jelleggel fenn kellene tartani a 11 320 bevándorlási kérelem egyidejű elbírálására alkalmas apparátust is. Ez összességében több tízezer illegális bevándorló állandó jelenlétét jelentené.

Elmondta, a kiugróan magas magyar arány minden bizonnyal annak tudható be, hogy Magyarország betartja az EU-s előírásokat, megvédi a határait, és szabályosan rögzít minden illegális határátlépési kísérletet.

Ezzel szemben máshol olyan lyukas a határ, mint egy szita, így az adatok is csak töredékesen jutnak el az EU-s rendszerekbe. Tulajdonképpen azért tennének Magyarországra aránytalanul nagy terhet, mert szabályosan járt el. Akik sumákoltak vagy nem voltak képesek betartani az előírásokat, azok a jövőben jobban járnának

– fejtette ki Rétvári, hozzátéve:

sem a kötelező kvótákat, sem a fenyegető büntetéseket, sem a migránstáborok kialakítását nem tudjuk elfogadni.

Az államtitkár szerint Brüsszel visszaél a hatalmával és mindenáron bevándorlóországgá akar tenni minden országot Európában. A 2016-os népszavazáson a résztvevők 98 százaléka, 3,3 millió ember mondott nemet a kötelező kvótákra – emlékeztetett.

Elmondta azt is, hogy Magyarország és Lengyelország nemmel szavazott, több ország pedig tartózkodott a Belügyi Tanácsban a kötelező kvótákról szóló szavazásnál. Bár korábban döntés született arról, hogy a migráció kérdésében csak konszenzusos döntés születhet, Brüsszel mégis puccsszerűen, minősített többséggel erőltette át a javaslatot. Ezzel saját korábbi szabályaival ment szembe. Közölte:

nem engedjük át az EU-nak a döntést arról, hogy kiket fogadunk be a hazánkba és kiket nem. Erről csak a magyar emberek dönthetnek, brüsszeli bürokraták nem.

Rétvári Bence kifejtette, a magyar szabályok egyértelműek: ha valaki Magyarországra akar jönni, annak a nagykövetségen kell benyújtania a kérelmét, és ha ott pozitívan bírálják el, akkor beléphet az ország területére.

A mi célunk az, hogy Európán kívül tartsuk az illegális migránsokat, és a kérelmüket még azelőtt bírálják el, hogy belépnének az Unió területére. Aki már az EU területén van, azt szinte lehetetlen kitoloncolni

– tette hozzá. Az államtikár szerint

elég abból, hogy az EU nem járul hozzá a külső határok védelmének költségeihez, de a migránsok be nem fogadása esetén büntetésekkel fenyeget, mellette pedig migránstáborok és óriási migrációs hivatalok felállítását írná elő.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Késtél öreg , jöttek az ukrán és román születésű 2 állampolgárságot vásárolt cigányok hada , betelepítettetek 50 ezer migránst a letelepedési kötvény biznisz keretein belül , amiből fideszes bűnözők meggazdagodtak ,a kötvény veszteségeit meg kifizették közpénzből , és most akartok még 100 ezrével keletről hozni kínaiakat és filippínókat, indiaiakat , 1800 menekült helyett akik nem sokáig maradnának , és még pénzt is kapna az ország utánuk , nem keveset !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Virtuálisan
,mert nem lesz ebből semmi +lássátok emberek!!
csak ennyi
barátilag
csapnivalo
Ez is csak alkudozás, hogy több pénzt szerezzenek Brüsszelből. Amint a fejkvóta eléri azt a határt, amiből nagyon jól jár pár döntéshozó és családja, azonnal lesz más téma feldobva, amin lehet csámcsogni, ezt pedig szépen letakarják és intézik a háttérben. Még az is lehet, hogy #akkumulátorgyárimunkás lesz a bevándorlókból.
gina
Hát ha jól belegondolunk, talán jobb a migránsgettó mint a fidesz szekta gettó ...
terlasz
A migránsgettók telepítése a ti programotok része, de most is kapóra jött Brüsszel, mint bűnbak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.