A gazdaságfejlesztési miniszter számára ez volt a kínai tárgyalássorozat záró programja.

Nagy Márton a világ legnagyobb bankjának vezérigazgatójával tárgyaltMTI/Soós Lajos

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kínai tárgyalássorozatának záró programjaként megbeszélést folytatott Pekingben Liao Linnel, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)) vezérigazgatójával.

Az egyeztetésen elsősorban a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok előmozdítása, valamint új, elsősorban zöld- és infrastrukturális együttműködési lehetőségek kerültek szóba,

úgymint az elektromobilitás- és a megújuló energiatermelés fejlesztése, az akkumulátorgyártás – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.

Nagy Márton a közlemény szerint kiemelte, hogy a magyar gazdaság és a magyar ipar biztonsága, a versenyképesség erősítése érdekében jelentős mértékben szükséges növelni az energiahatékonyságot, továbbá fejleszteni és bővíteni kell a hazai, elsősorban zöld energiatermelési kapacitásokat. Ehhez hazánk új projekteket dolgoz ki, amelyben számít a kínai pénzügyi szervezetek – így az ICBC – együttműködésére, tapasztalatára és tudására – jelezte.

A gazdaságfejlesztési miniszter hozzátette, hogy a magyar-kínai gazdasági együttműködés a virágkorát éli, Kínából egyre több befektetés érkezik hazánkba, így a kínai működő tőke aránya háromszorosa az uniós átlagnak, a kínai FDI állománya a következő években akár a 13 milliárd eurót is elérheti.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
@Qqberci: Én inkább azt gondolom, hogy ez a látogatás inkább koldulás jellegű volt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
A hitel feltétele az akkumulátorgyárak ide telepítése. Szerintem.
A kínaiak és a zöld-, meg a megújuló energia ég és föld, Makó és Jeruzsálem.
Ha van kollektív bűn, akkor a magyarok most elkövetik azzal, hogy
hagyják kihúzni maguk alól a hazájukat, paralel szavuk nincs rá, hogy a magát kormánynak nevező bűnbanda sóval hinti be az országot.

Nem tudom megítélni, hogy a zöld hidrogénnel mennyivel lennénk előbbre, de a világ már a 2026-ban ezzel az energiával rajtoló Indiára figyel.
www.portfolio.hu/global/20230705/zold-hidrogen-nagyhatalom-lenne-india-az-eu-kozremukodesevel-626291
kereső
" kínai FDI állománya a következő években akár a 13 milliárd eurót is elérheti."- leforditom.
A haza áruló kormány 13 milliárd euro fejében eladja az ország termőföldjeit, élő-természetes felszini és a talajban lévő vizkészleteit. Ennyiért adja el az élhető!!! országot- az élhető a természeti -és társadalmi környezetre is vonatkozik. Ennyiért adja el az ország jövőjét- ennyibe kerül orbán és maffiájának hatalma az országnak. Nem csekély ár, a tahó uralkodásáért.
Nyírfa
@Maccska: Nocsak, egy macska nyávog le egy embert? :)
Térj ki az utamból, bolhás.
simmering73
@Maccska: Nagyon aktív vagy miau. Bagzol?
namihami
Kuncsorog az újabb ""orbánfillérekért""!
És, mivel velünk is törődik, ezért a visszafizetést majd ránk bízza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.