A Lidl ellen egy reklám miatt indított vizsgálatot a GVH.

A Lidl is megszólalt, miután a GVH bírságot lengetett meg előtteMTVA/Bizományosi: Róka László

Ahogy arról mi is hírt adtunk, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.-vel szemben, mert a cég a reklámkampányaiban vélhetően megtévesztő módon állította, hogy a „Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc”.

Erre reagált most a Lidl Magyarország hangsúlyozva, hogy mindenben együttműködik a hatósággal és a témában releváns kért információkat teljes körűen rendelkezésre bocsátja.

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a pénzcentrum.hu és a Debreceni Egyetem közös kutatására alapozta reklámkampányát. A két hónapon át tartó felmérés során megkérdezett több mint 17 ezer fogyasztó rangsorolta a kutatásban szereplő üzletláncokat, aszerint, hogy melyikben lehet a legkedvezőbb áron bevásárolni a termékkategóriák meghatározása nélkül.

A vállalat álláspontja szerint a fogyasztókat a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatta mind a Lidltől függetlenül végzett kutatásról, mind pedig a reklámállítás jellegéről.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Valamit csak kikéne találni a legnépszerűbb üzletlánc ellen, ugye gecik?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Valamit csak kikéne találni a legnépszerűbb üzletlánc ellen, ugye gecik?
Eladott Ország
A Coop-Real-CBA trió hol van, pedig ezek Európa legszínvonalasabb láncai. Nem értem, hogy a multikat a kormánnyal 13 éve izmozó, és az országból kiűzetni akaró Coop-Real-CBA NERszoppancsok hogyhogy nem szerepelnek benne? Tudják, hogy labdába sem rúgnának, a túlárazott ötöd osztályú szemetükkel? Ja azokhoz nem érdemes bemenni hiszen extraprofittal dolgoznak, és minden szart aranyáron adnak.
Eladott Ország
Azért kell magyar tulajdonú lánc, mert az nem viszi külföldre a pénzt: És kizárólag magyar árut vesz. Lásd CBA vezetőség parkolóját. A CBA-főnökök parkolójában állt a 250 milliós Porsche, méghozzá a vezetőségi parkolóban, ráadásul egyedi, magyar rendszámmal.
uploads.disquscdn.com/images/29b105a5ca140e0f128add1dbfbdcfec805755fd137602b4e833e86381dc16d1.jpg?w=800&h=620
Egy magyar láncra már nagyon sokan várnak Lázár Jani, az pedig a rablánc, amin elvezetnek benneteket végre. Nem tudom meddig fog még működni ez a "nemzeti" jelző, de már qrvára elegem van ebből. A fideszes szótárban: nemzeti, nemzethy = haveri, fideszes, orbánviktoros, nemzetellenes, ellopott. Ezt a Lázár csávót meg a holdig rugdosnám. Ez az egész egy demagóg, populista a szöveg, a magyar termék, a magyar föld, a magyar éghajlat, a magyar termelő mindent elő tud állítani, amire a magyaroknak szüksége van. Nincs olyan ország, ami nem importál élelmiszert, és a fő gond nem a megtermelése az árúnak, hanem a vevőhöz való eljuttatása. Ehhez marketing, számítógépes rendszer, a piaci igények figyelése kell, ami miatt a külföldiek kenterbe verik az itthoni “láncokat”.
Nyírfa
@Eladott Ország: 16.39

Már megbocsáss, de egy Világnemzetről beszélsz!
Eladott Ország
@Nyírfa: ma,16:43 „ A magyarnak mindenkor is most is a legnagyobb ellensége, a magyar.”Nemzetünknek mindig az volt egyik legnagyobb hibája, hogy nem bízott magában, vagy elbízta magát.” ( Gróf Széchenyi István)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/1016423_187206218156084_970291803_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=qQ4CX2nNJr4AX9OxEbg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfC1abNNKzRF6JIlNVnslp7oV5URqyXL201TgSOdtC3rqA&oe=64D3A0F4
Egy hülye százat csinál. „Magyarország jól teljesít” amint láthatod. Egy önkényúr, roncs, ez "vezeti" napjaink Magyarországát. Ennyi! Sörre egy feles ez jár nekem, a gyóccerre'!
twitter.com/Kateto57/status/1334812944371245056/photo/1
Nyírfa
@Eladott Ország: Két magyar nem fér meg egymás mellett, nemhogy több millió. Nagy szimpátia kellene ahhoz, hogy külföldre költözve magyarral érintkezzem.
Nyírfa
@Eladott Ország: 17.29

Halálra ugyan nem, de én már röhögök! :)
( Bár délelőtt inkább sírhatnékom volt. Néha nem szabad körbe nézni a hírek táján.:)
namihami
Valahogy át kéne a CBA tulajdonos kezére játszani ezt is és attól kezdve már LDIL néven fideszes kézben lehetne (ez is)!
nezelodo
Még szerencse, hogy ez a tiszteletre méltó hivatal a kormányunk reklámjainak, (propagandájának), a valóságtartalmát nem vizsgálja, pl, az adócsökkentés kormánya, Magyarország előre megy nem hátra, vagy a kanyarban előzzük Ausztriát, vagy a kormányunk biztosítja a nyugdíjak értékállóságát, és persze az eu tagállamai közül mi vezetünk a gazdasági teljesítményt illetően. Mellete komoly harc folyik a korrupció ellen, (nehogy a fiúkon kívűl más is hozzáférjen az elopható forrásokhoz).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.