Egyetlen éjjel, mindössze három óra alatt 81 gyorshajtót fényképeztek a rendőrök a tragédia helyszínén. A közlekedési miniszter mégsem a gyorshajtás, hanem a rossz sofőrök miatt aggódik.

Lázár János: Gyilkosság volt az Árpád hídi baleset, jön a KRESZ módosítása

Lázár János sajtótájékoztatót tart július 11-én. MTI/Mónus Márton

Három óra alatt 81 gyorshajtót fényképeztek a rendőrök az Árpád hídon péntekről szombatra virradóan – derül ki a Vezess.hu kedden megjelent riportjából. Negyedük óránként 100 kilométeres sebességnél is gyorsabban ment, egy 167-el száguldott a megengedett 70 helyett.

Ugyanitt történt közel két hete, hogy egy gyorshajtó a szalagkorlátot áttörve, a bicikliúton gázolt halálra egy kerékpárost.

A hazai közúti balesetek csupán 30 százalékban vezethetők vissza sebességtúllépésre, az esetek több mint kétharmada a járművezetők rossz döntésének következménye

– mondta Lázár János a Vg.hu szerint ugyancsak kedden, egy sajtótájékoztatón. A minisztert – aki a fenti kijelentése alapján úgy tűnik, nem tartja önmagában rossz döntésnek a gyorshajtást – megkérdezték az Árpád hídon történt balesetről is. Azt így kommentálta:

Gyilkosságnak tartom.

Az építési és közlekedési miniszter szerint arról lehet vitatkozni, hogy a hatályos jogszabályok túl enyhék-e, de a történteket ez már nem befolyásolja. Ha az betartották volna az érvényes szabályokat – tette hozzá –, a tragédia nem következett volna be.

Lázár a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a konkrét esettől függetlenül az Építési és Közlekedési Minisztérium és a Belügyminisztérium megkezdte a KRESZ felülvizsgálatát. A cél egyrészt a szabályozások korszerűsítése, de Lázár szerint a B kategóriás jogosítvány megszerzését is új feltételekhez kell kötni.

Nemcsak jobb jogszabályokra van szükség, hanem jobban is kellene vezetni

–fogalmazott a miniszter, aki személyesen is azt tervezi, hogy át fogja alakítani a személyautóra vonatkozó jogosítvány kategóriáját.

Az átalakítást ősszel társadalmi egyeztetésre bocsátják.

Forrás: Vg.hu, Vezess.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Lázár eddig kizárólag csak országrombolásra volt képes. Lásd: kiskereskedelem, dohányárúk, járványügy, vízügy, stb. és az egész közigazgatás szétbarmolása, stb. Azt hiszem erre a típusra mondja színes nyelvünk, hogy óvatos duhaj. Abból is csak a málnás.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fm.blog.hu%2Fso%2Fsorbuvar%2Fimage%2Fpif%2Fsoproniovatosduhajmalnaimg_20200506_102224.jpg&key=3CksMto8PnIgKDNDVUqpzA&w=800&h=963
Az lenne a lázadás, mikor többet akarsz lopni, mint a főnököd+a strómanja? Jani, te a nyalásra vagy hajlamos. Mondjuk a Rapcsák segge után semmi nem lehet elég szar... Maradhatott volna a lapos kő alatt, ahonnan előbújt már megint.
uploads.disquscdn.com/images/93bf1b7d5f797759716d14d741288f3161eae7eeb2462243be1b6a997a6102cd.jpg?w=800&h=404
Lázár önéletrajza:
uploads.disquscdn.com/images/d5ee54385ced3761a82f965cccbb2a3c324bd07f343442d056d1d6616ad693b2.jpg?w=800&h=304
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@FLETÓ: Akkor figyelj paraszt: Van aki elgondolkodtató videók nélkül is tud értelmesen gondolkodni. Nagyra értékelem a munkádat! A hozzászólásad irritálnak nem tűnt fel? Nem kell ahhoz tudnom hány hektár földet művelsz és hány rabszolgád van! Így már elgondolkodtatóbb?
FLETÓ
@Istenakinincsen: Nincs rabszolgám, mi dolgozunk. Gépi munkát bérbe veszünk! Pénzért! Irritáció?! Nézz már bele a tükörbe! Rajtad kívül csak egy ilyen arrogáns ürge van itt! Idézzek tőle?
Ha meg nem tetszik a hozzászólásom, ne szólíts meg! Csak azért veszel fel valakivel kapcsolatot, hogy aztán fölényesen megpróbáld alázni, mert esetleg neked nem jött be a NAGY BÜDÖS élet?!
Istenakinincsen
@FLETÓ: ma, 08:09 Úgy látom nem értesz...mintha más nyelvet beszélnénk:). Nagyra értékelem hogy dolgozol, de honnan tudhattam volna mit miért csinálsz? Teljesen más így a kép mint a hozzászólásaid alapján látszik. A tükörben csak magamat látom, gondolom te is. Semmit sem tudsz rólam és én sem tudtam rólad semmit amíg nem írtad meg értelmesen. Jócskán félreértettél...nekem nincs okom panaszkodni, de vannak sokan akiknek nem jött be a NAGY BÜDÖS élet...
Értük harcolok.
Ha tetszik a hozzászólásod azt lájkolom, ha nem akkor sajnos meg foglak szólítani:) Ez van.
Az hogy valaki arrogáns annak oka van! A Báyer stílusnak talán az író publicista lehet az oka...
Istenakinincsen
@FLETÓ: Jaaa és még egy apróság: Megkérdezted az "arrogáns ürgét" hogy miért és mi alapján minősít téged? Tudja azokat rólad amiket fentebb leírtál? Ennyire egyszerű lenne tisztázni ezeket a dolgokat...
FLETÓ
@Istenakinincsen: Kedves Harcos! Az a gond, hogy egyszer így, egyszer úgy reagálsz! Sokszor mondasz magadnak ellent! Ezért javaslom, hagyjuk egymást békén!
Az arrogáns ürgével már régen nem állok szóba!
Istenakinincsen
@FLETÓ: Ez valami tévedés részedről. Mikor mondok magamnak ellent??? Ilyen hülyének azért ne nézzél!
Mikor reagáltam egyszer így, egyszer úgy?!? Hmmm? Én nem egy napraforgó vagyok sem szélkakas!
Egyébként kurwa egyszerű a dolog: Ne válaszolj és le van zárva! Azt viszont nem tudom megígérni, hogy nem reagálok ha tetszik a hozzászólásod:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.