Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a tavaly nyári 4iG botrány feltárásáról tett közzé helyzetjelentést.

Hadházy százmilliárdos fideszes mutyiról érdeklődött, megmutatta hogyan sunyítnak a közpénzt kezelő hatóságok

Korrupció a köbön, megy is az egymásra mutogatás. Forrás: Facebook

A felháborító akció során egyetlen forint kifizetése nélkül privatizálták a teljes magyar telekommunikációs, adatátviteli infrastruktúrát működtető, korábban állami tulajdonú Antenna Hungáriát. A Vodafone megvásárlását csak ezután ütötték nyélbe, 300 milliárd forintnál is drágábban, pedig az államkincstár már akkor is az ürességtől kongott.

Dr. Hadházy Facebook – bejegyzését változtatás nélkül közöljük.

A magyar kormányban mindenki teljesen hülyének tetteti magát, amint egy egyszerű, de fontos kérdést teszek fel nekik.

Talán emlékeznek még, hogy tavaly februárban a Fidesz rendszer legnagyobb csalását vitte véghez a Jászai Gellért által vezetett 4iG Nyrt.: gyakorlatilag egy forint kifizetése nélkül bekebelezték a teljes magyar telekommunikációs, adatátviteli infrastruktúrát működtető, korábban állami tulajdonú Antenna Hungáriát. Úgy csinálták, hogy elvileg 402 milliárd értékű vagyont apportáltak a cégbe, amivel többségi részvényesek lettek – ehhez viszont egyes cégeket a valós értékük sokszorosán számoltak el.

Egy ilyen üzletet persze elég bonyolult nyélbe ütni. Kellett például hozzá az egyik nagy könyvvizsgáló cég, a PWC Magyarország tanulmánya, amelyből ki kellett derülnie az apportált vagyon valódi értékének. Az elmúlt hetekben több közérdekű adatkéréssel, illetve képviselői kéréssel is fordultam a kormány különböző bugyraihoz, hogy megtudjam, mennyi az annyi, vagy legalábbis az országgyűlési törvény alapján betekintést kérjek a dokumentumokba. Tudják, mi volt a válasz? Semmi!

Ebben az országban, se a Nemzeti Vagyonkezelő, se a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, se a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem érzi magát adatkezelőnek. Vagyis senki nem cáfolta, hogy a tanulmány létezne, csak épp nem náluk van… Jellegzetes eljárás ez az ilyen féldiktatúrákban: bürokratikus okoskodással úgy csinálnak, mintha nem lenne igaz, amiről mindenki tudja, hogy igaz. Ez a rendszer egyik alapja, a totális felelőtlenség. Ezen (is) kell változtatni! A 4iG ügyben folytatjuk a harcot, hiszen ez az egyik legnagyobb csalás a rezsim történetében, nem véletlenül nem akarják megmutatni a valódi számokat!

Forrás: Facebook
Fotó: Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Bezzegi urak a külföldről jött 4milliárdót vegzálják,de a általuk megvalósított "pénzmosásos" ezermilliárdokról nincs tudomásuk!
balos
Bezzegi urak a külföldről jött 4milliárdót vegzálják,de a általuk megvalósított "pénzmosásos" ezermilliárdokról nincs tudomásuk!
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 17:00
Olvasd tovább.
" Kellett például hozzá az egyik nagy könyvvizsgáló cég, a PWC Magyarország tanulmánya, amelyből ki kellett derülnie az apportált vagyon valódi értékének. Az elmúlt hetekben több közérdekű adatkéréssel, illetve képviselői kéréssel is fordultam a kormány különböző bugyraihoz, hogy megtudjam, mennyi az annyi, vagy legalábbis az országgyűlési törvény alapján betekintést kérjek a dokumentumokba. Tudják, mi volt a válasz? Semmi!

Ebben az országban, se a Nemzeti Vagyonkezelő, se a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, se a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem érzi magát adatkezelőnek. Vagyis senki nem cáfolta, hogy a tanulmány létezne, csak épp nem náluk van… Jellegzetes eljárás ez az ilyen féldiktatúrákban: bürokratikus okoskodással úgy csinálnak, mintha nem lenne igaz, amiről mindenki tudja, hogy igaz. "
Hol van az a tanulmány, hol lehet megtekinteni és mit tartalmaz? Erről dalolj, itt a lényeg.
Béla333
Ezredszer is csak az a kérdés:
Miért csak Hadházy az, aki ezeket a köztörvényes bűncselekményeket elénk tárja?
Pl. a DK miért nem tár fel ezekből a bűncselekményekből egyet sem? Mint a jelenleg legnagyobb támogatottságú ellenzéki párt, miért nem talál fogást a maffia államon, miért nem hívja fel a választók figyelmét ezekre a bűncselekményekre?
Meg vannak véve, vagy meg vannak zsarolva, esetleg ők is kapnak a lopott cuccból?
Felfoghatatlan! (Illetve ha reálisan nézzük az egészet, lehet, hogy a háttérben még mindig tart a kéz-kezet mos összefonódás!...)
jáger laszló
Ez a mutyi szinte már követhetetlen annyira a bürokrácia útvesztőjébe torkollik!! Ennek LNÉre hihető a mutyi...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
ezért ezt a szemét hordát nem börtönbe kell zárni...az kevés nekik...
ómió
Akkor, Hullaházy efftárs ütős hazugság "felépítésén dolgozik"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.