A baranyai Bólyban bántalmaztak és megaláztak egy 12 éves fiút, a szülők feljelentést tesznek. Az igazgató teljesen mást állít.

Az iskolaigazgató és egy polgárőr megégette és megalázta a diákot a szülők szerint

Fotó: TV2

„Áram hatására gondolom a pólusok között ívet húz és magas hőmérsékleten képes meggyújtani a cigarettát” – annak az elektromos öngyújtónak a működését mutatja az édesapa, amivel 12 éves fiát szerinte megégette a bólyi polgárőrség vezetője. Fotókon mutatta azokat a vörös égési foltokat, sérüléseket, amiket a bántalmazott fiatal elszendvedett – számol be a TV2 Tények.

A diák egy osztálykirándulásra vitte magával a gyújtót, azonban az osztályfőnöke észrevette és elvette tőle. Amikor az osztály visszaért az iskolába, a tanár átadta a gyújtót az igazgatónak, aki számon kérte a gyereket a viselkedéséért. Ezután pedig arra kérte a közelben tartózkodó polgárőrség vezetőjét, hogy bizonyítsa be a tárgyról, hogy fájdalmat lehet vele okozni, a férfi emiatt égette meg kétszer is a gyerek karját. A fiú apja szerint az igazgató végig ott volt és mégsem avatkozott közbe.

„Óriásit csalódtam az intézményvezetőjében, aki karnyújtáson belül állt a történtektől és nem állította meg, holott a gyermekem el akarta húzni a kezét, fájt neki, jelezte, hogy fájdalma van és ennek ellenére még egyszer megtörtént ez” – részletezte az apa.

A gyerek édesanyja szerint nem helyes az, hogy a fia magával vitte a gyújtót a kirándulásra, de akkor sem ért egyet ezzel a fegyelmezéssel, főleg úgy, hogy a fia senkinek nem okozott kárt az eszközzel.

„Mindenképpen egy érdekes körülmény, hogy az öngyújtót már reggel elvették tőle és ez az egész incidens csak a nap végén történt” – mesélte az anya.

A kegyetlen fegyelmezést az iskola dolgozóin kívül több szülő és gyermek is látta. A fiú egyik diáktársának apját is megdöbbentette az eset.

„És ha véletlen egy bicska van a hátizsákban, akkor megvágják, hogy érzékeltessék. Tehát nem, nem gondolom, hogy ez normális” – jelentette ki.

A fiú égési sérüléseit a pécsi Gyermekgyógyászati Klinikán látták el. A szülők azt mondták, a fiuk sajnálta, hogy elővette a gyújtót a kiránduláson, pedig csak véletlenül maradt a táskájában. A kínzó, megalázó rendre utasítás közben azonban zokogva kért bocsánatot az igazgatótól, aki szerint azonban egészen más történt.

„Nem tudom, hogy mi volt az a gyerek kezén, ami látható volt, mert én nem láttam égési nyomot a gyereken abban a pillanatban, amikor együtt tartózkodtunk ott, a gyermek nem sírt, nem zokogott” – nyilatkozta az igazgató.

A szülők azt mondták, hogy eddig meg voltak elégedve a bólyi iskolával és az ott tanító pedagógusokkal, most viszont csalódottak. Éppen ezért az édesapa feljelentést tesz a bántalmazó fegyelmezés miatt.

Forrás: TV2

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Iskolaigazgató meg a polgárőr! Szép kis duó! Azonnal kirúgni mind a kettőtés megbüntetni!
Most hol vannak a nagy jogvédők? Lapítanak mint tetű a var alatt! Persze ha a buzikról van szó
akkor nagy arcuk van!
jáger laszló
Lebuktak a kegyetlenkedők!!csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
"én nem láttam égési nyomot a gyereken abban a pillanatban, amikor együtt tartózkodtunk ott"
Csak elmondanám, hogy az égési nyom nem abban a pillanatban látszik, amikor a bőr megég. Eltelik egy kis idő, amíg látható vörös folt jelenik meg - úgy látszik, az igazgató - aki ezek szerint egy szadista állat - ezt nem tudta.
drrotf
Ha az állítás beigazolódik ökre el kell tiltani mindkettőt a gyerekektől, mert ez kijár nekik!
Namely
"A fiú égési sérüléseit a pécsi Gyermekgyógyászati Klinikán látták el."
Igen, persze, egy elektromos gyújtó miatt klinikai ellátásra szorult. Nem kellett újraéleszteni? Hát egy azonnali életmentő műtétre nem volt szükség? Amputáció? Bőrátültetés? Donorok nem kellenek? Fél vese? Májdarabok? Nincs vérhiány? Eddig hány liter vért kellett adni szegény, ártatlanul megkínzott, többször megcsonkított szegény párának?

1995-ben még ebből nem lett semmi, mivel ez nem a rendőrség dolga. A diák bevitt egy tiltott dolgot, amivel bizony sérüléseket lehet okozni. Megmutatták neki, hogy miért ne hozza be és miért vigyázzon vele.

Gyanítom, hogy a lurkó nem az a fajta, aki nem a társain akarta kipróbálni ezt és nem azért hozta be, mert a kémiai/fizikai fakultáción akarta kísérletekre használni, amit a tanárai is tudtak.

És ezért a rendőrséget terhelik le.

És most lehet csodálkozni, hogy miért nincs energiájuk arra, hogy megelőzzék az Árpád-hídon történt versenyhez hasonló tragédiákat. Mert olyan f*szságokkal foglalkoznak, hogy a lurkó hogyan kapott ki az iskolában.
terlasz
Életszerű, hogy apró égési sérülésekkel azonnal rohanunk a klinikára. Műbalhé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.