Az Egyesült Államok, Németország és további 36 ország nagykövetsége figyelmeztette a magyar kormányt a szombati budapesti Pride felvonulás előtt.

A Budapest Pride miatt 38 ország figyelmeztette Magyarországot
Fotó: A 27. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Margit híd irányában, az alsó rakparton 2022. július 23-án. Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a XIII. kerületi Dráva utca és a Carl Lutz rakpart találkozásánál gyülekeztek, onnan indult el a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás a Szabadság térre. MTI/Koszticsák Szilárd

A július 15-én, szombaton megrendezendő Budapest Pride – amelyen többek között Karácsony Gergely, valamint David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is beszédet mond – miatt nagykövetségek és mintegy tíz kulturális intézmény, köztük a British Council Hungary, az Észt Intézet és az Institut Français közös nyilatkozatban közölték, hogy támogatják a szombati rendezvényt, amely várhatóan több ezer embert vonz a belvárosába.

A nyilatkozatban arra szólították fel a magyar kormányt, hogy védje meg az LMBTQ emberek jogait, és törölje az őket diszkrimináló törvényeket.

Az Orbán-kormány még 2021-ben fogadta el a törvényt, amely tiltja a homoszexualitás megjelenítését és népszerűsítését a 18 év alattiak körében. Ezt a jogszabályt jogvédő csoportok és az Európai Unió is több kritikával illette – írja az Index.hu.

Aggódunk az olyan jogszabályok és politikai retorika miatt, amelyek többek között Magyarországon is jelen vannak, mert ellentétben állnak a megkülönböztetésmentesség, a nemzetközi emberi jog és az emberi méltóság elveivel, és hozzájárulnak az LMBTQI+ közösség megbélyegzéséhez

– írták a közös nyilatkozatban.

Hangsúlyozzuk, hogy a vezetőknek és a kormányoknak itt és máshol is tiszteletben kell tartaniuk, és védeniük kell az LMBTQI+ egyének és közösségek jogait, és meg kell szüntetniük az őket diszkrimináló törvényeket és politikákat

– olvasható továbbá a dokumentumban, amelyet a Reuters ismertetett.

Az Európai Bizottság korábban az Európai Unió Bíróságához fordult a 2021-es törvény miatt, amelyet Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szégyennek nevezett. A kormány szerint a jogszabály célja a gyermekek védelme, és nem az LMBT-közösséget célozza.

Forrás: Index.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@ómió: 09.27: Mert ""degeneróék"" fellépése mindig kiszámíthatatlan!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
@ómió: 09.27: Mert ""degeneróék"" fellépése mindig kiszámíthatatlan!
jáger laszló
Régi szokásomhoz híven ma sem vonulok!!!
Ülök majd a seggemen...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@m73: Aberróbuzi létedre mindig másra hazudod az egódat!? De még a tetves bolsiságodat is!?
ómió
@namihami: Ezért tűntél fel itt te is!? Aha!
ómió
@infinity: Bite, vagy Gréczy efftársaddal "konzultáltál" ezügyben!? Netán Kaletával, akiből diplomatát csináltatok!? Vagy ők most a prájdotokon vannak!?
Revans
@durbincs:úgy tudom,hogy a Budapest Pride vonuláson maga + az ERESZ-tény szakállas pöcsös nők VIP sztár vendégek lesznek az első kamion platóján.Rutinos farpofa táncos maga,hamar ritmust fog majd a platón is az ERESZ után: :))))))))))))))))))))
jáger laszló
Már zajlik a pride,de itt vidéken nem sok vizet zavar
Így múlik L simán a szombat!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
@ómió: 10.17: Mert nekem (úgy egyébként) semmi bajom velük! Ami nem tetszik vagy nem érint, oda nem megyek! Ez inkább a látens buziellenesekre jellemző, hogy torkukszakadtából kell ordítaniuk,nehogy rájöjjön a többi, hogy ő is!
Vajon téged is köszönthetnének a felvonulás egyik szereplőjeként?!?! AHA!
jáger laszló
Azért a durbincs nem 1 aranyhal,inkább 1 kis szemét a vizekben...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@namihami: Annyira gyakran kevered össze a buzikat a magadfajtákkal, hogy időnként még be is állsz közéjük? Egy kérdés erejéig ezért hazudnád rám ezt a mocskot!?
ómió
@m73: Mi van, bolsiék szarkupaca!? Nem oldódtál még fel!? Pedig arra ott van neked a bolsi latrina!
ómió
@infinity: Neked a kommentjeidből csöpög, idiótája - dinnyényi csöppökben - az efftársiasság! Annyi agyad nem maradt már, hogy ezt meglásd!?
namihami
@ómió: 08.20: Pedig nem keverni szándékozom, hanem szimplán az emberi, állampolgári, adófizetői, stb jogaikat próbálom betartani és betarTATni! Mert nem értem, hogy egy réteg milyen jogon meri elítélni, sőt megbélyegezni az embertársai egy részét?!?! Te pl honnan tudod, hogy az a szomszédod, barátod, kollégád, amivel együtt élsz, dolgozol, kocsmázol, az nem meleg? Csak nem meri kinyilvánítani, mert éppen a veled egynézetet vallóktól fél!
ómió
@namihami: Már megint a "félreduma"!? Kit érdekel, hogy ki a buzi és ki nem!? Csak tartsák meg maguknak, ne "nyomuljanak" vele (pl. prájdon), ne próbálják a betegségüket terjeszteni, főleg gyerekek között! Az aberrációterjesztés ne legyen már "állampolgári jog"! Ha valaki beteg - ők azok(!) - kezelje azt önmagán és ne másokat fertőzzön vele! Ha ezt betartaná, nem lenne "félnivalója"!
namihami
@ómió: 08.39: ""... ne próbálják a betegségüket terjeszteni...""
Na látod, a gond már itt kezdődik! Milyen alapon jelentheted ki te azt, hogy ez egy betegség? Csak így, ex cathedra? Talán szakorvos vagy, netán a betegségek általános szakértője? Nekik mi éppen olyan eltérőek vagyunk és mégsem mondják ránk úton-útfélen, hogy ""betegek"" lennénk!
A Pride vonulásról pedig csak annyit, hogy amennyiben neked vagy nektek nem tetszik, akkor nem kell odamenni (ahogy én se megyek)! De a Birkavonulással pontosan ugyanez a helyzet, mégse mondom rájuk, hogy betegfelvonulás! Csak nem érdekel! És ez a ""népünnepély"" (persze nem mellékesen) még adóforintok tíz-és tízmillióiba fáj pl nekünk, akik a jobboldal ""prájdjának"" tartjuk! Miként a fradi és válogatott csürheviselkedése is ugyanezt képviseli, mégse tiltatnám be a focit, mint olyat!
ómió
@namihami: Van egy biológiai alaptétel, efftársak! Úgy szól, hogy, "ami biológiailag nem természetes, az beteg"! Na, talán, ha innét indulna ki a sok idióta, veled együtt, akkor nem a "prájdos aberrációnál" meg annak terjesztésénél kötne ki!
namihami
@ómió: 09.47: Ezt a ""tényt"" vajon melyik szakkönyv tudná megerősíteni? Csak nem a Fidesz által megrendelt, 7. és 8. osztály részére kötelezően előírt biológiakönyv?
Miként ugyanilyen, a kormány által megrendelt és lektorált ""szakirodalom"" számít ma hivatalos tananyagnak!
NKF
Menjenek a büdös picsába az amcsi köcsöggel együtt!
FLETÓ
@NKF: Figyeled? 38 ország... Kinek a nevében nyilatkozik akár egy is? A lakosságnak csak 5,9-7,4 % vallja magát melegnek. Minő többség!
ómió
@namihami: Az évezredek óta érvényes "józan ész szakkönyve"! Ami aberró körökben mindig hiánycikk volt!
namihami
@ómió: 08.55: Látod, ezt tartom én bajnak! Hogy nektek a ""józan ész szakkönyve"" a szakirodalom! Talán nem az egyházakkal vagy az 500 évvel ezelőtt íródott ""szakirodalmat"" kellene állandóan tanulmányozni!
Csak mellékesen, a 21. században élünk!
ómió
@namihami: Tudom, a ti "irodalmatok" a ma "haladó" elmebetegeitől való! Hát, olyan is! Veletek együtt!
namihami
@ómió: 09.49: Nnnnna, innentől: Hosszú!
Eladott Ország
@Csak Norisz és senki más: Teljes politikai közösségünk nevében köszönetet mondunk Szájer Józsefnek, akinek döntő szerepe volt abban, a „Seggből Szájerba” kifejezés elterjedhessen a brüsszeli házibulikon.
zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Camillus/2020_november/128618841_3464143496972343_3929836815071162245_o.jpg
Eladott Ország
@Őrnagy: Megjött a Mikulás megdugja Jóskát
kuruc.info/j/480/egyeb/szajermem25.jpg
A ló néz a csikó lát, de leszopnék egy belgát
kuruc.info/galeriaN/egyeb/szajermem32.jpg
Aki Én
@Őrnagy: ,,Felszólították Magyarországot, hogy tagadjuk meg a természet és a biológia megmásíthatatlan törvényszerűségeit, és helyette tanítsuk, szeressük, dicsőítsük a természetellenest, az aberrációt, és a nyilvános közerkölcsrombolást!"

Te valami eszméletlen ostoba suttyó vagy...
Aki Én
@Philip Marlowe: ,,a fideszre szavazott 2,5 millió ember"

Ezek szerint 7,5 millió meg nem.
Eladott Ország
@Pegero: ma, 15:08 ☻ Megint nem jöttél kontrollra...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/266956048_461281902232229_843365599694877698_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=oQbG3o3b3_8AX_cGWTg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDa4IVNllOL3aBrtgwl7uNQC-gtZYqMqFCcviGsG3AMRQ&oe=64BD8F0E
A vakság harmadik leggyakoribb oka a szürkehályog! A vallás és a fidesz ma is az első kettő! Az első kettő viszont csak az ostoba , gyenge jellemű emberekre hat . A szürkehályog nem válogat , viszont gyógyítható !
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143979012_2770672653185809_5405170607588656691_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=kT3sjCbqLlgAX_yt5cp&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfA9sOi1vneL921-CPUMwReSPTLNNLcyPJRqQe37VrarVw&oe=64DF672C
Jasvaslom neked a Gulyásgergőt qrjad jól seggbe és szopassátok meg egymást a redvás qrva anyádat te fideszes senkiházi rohadék phaszfejjankó. Egyébként még tehetsz egy szivességet és kinyalhatod a nyugdíjas seggemet a meleg szarig, te szarzsák! Börtönben rohadtok meg !Mi a phaszt képzelek magatokról ,moslék, gané'! Rohadjál meg a dagadt gecivel b+!
FLETÓ
@Pegero: Tényleg nyomorult ez az @Eladott Ország: ! Nem kicsit, nagyon!
FLETÓ
@Shikari: Megteszi ingyen @Eladott Ország: !
csak úgy....
@Shikari: @FLETÓ: látom a pride óta a seggetek rendbejött,de hol a buzzancs kis tehenetek? csak nem az ö seggén lógtatok mind..,mert akkor megértem ha nem tud ideülni?! :)
FLETÓ
@Shikari: Kár nekik válaszolni! Beteg(ek)!
Ezodabasz
@Philip Marlowe: július 15., 09:40 Erre figyelmeztetni kell te kis buzi köcsög?! Melyik az a 170 buzi ország? Ha tudod akkor takarodj oda a többi buzival (@Shikari: , @FLETÓ: , @Pegero: , @durbincs: ...stb)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.