A Demokratikus Koalíció közleménye szerint a 400 ezres temetési költségekkel az orbáni infláció még a síron túlra is elkíséri a magyarokat.

Az orbáni infláció még a síron túlra is elkíséri a magyarokat – Meghalni sem tudnak békében az emberek a DK szerint
Kép: Pixabay

Egyetlen év alatt negyedével drágultak a temetések Magyarországon, júniusban a KSH adatai szerint már csaknem 400 ezer forintba került egy koporsós szertartás. Emiatt egyre több gyászoló család kénytelen spórolni:

nem fogadnak papot, vagy sírhelyváltás helyett hazaviszik az urnát.

Az Árnyékkormány szerint az orbáni infláció még a síron túlra is elkíséri az embereket.

Az Orbán-kormány okozta válság miatt már nemcsak megszületni, hanem meghalni sem tud békében az ember, anélkül, hogy a költségeken aggódna a halálos ágyán.

 - írta a párt, akik szerint amíg Orbán marad, addig maradnak az Európa-rekorder orbáni infláció okozta áremelések is. Ezt a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány sosem hagyná: azon dolgozunk, hogy letörjük az orbáni inflációt, és végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Forrás: MTI-OS

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
Azért az egyáltalán nem biztos, hogy spórolásból nem hívnak papot. Apósom megmondta, ha papot lát a temetésén felkel a koporsóból és széthasogatja azt aki odahívta.
Egyébként vannak hivatásos beszédmondók, (nem csak temetésre, bármilyen alkalomra), és merem állítani, sokkal jobb beszédeket mondanak mint a szentfazekak. Természetesen nekik is fizetni kell a szolgáltatásért, semmi sincs ingyen.
Szóval a temetés drága, akár van pap, akár nincs.
Eladott Ország
A tücsök egész nyáron csak hegedült, miközben a hangya szorgalmasan dolgozott, gyűjtögetett. Ősszel aztán a fidesz kirabolta mindkettőt! Elvette a tücsök hegedűjét, tokkal vonóval. Még nem fáj a magyaroknak eléggé. Mink így élünk. Szenvedünk. Ha köll’ ha nem. Költségvetés minek? A 2023-as költségvetési törvényt kétnaponta módosítják persze a parlament tudta nélkül, rendelettel, még sincs pénz semmi társadalmilag fontos dologra, pl. egészségügy, oktatás stb. A kádárutód putyinszopó takonygeci folyamatosan elvtársozik, kell ennél nagyobb mocskos cinizmus? "a baloldalt nem érinti az infláció, mert az ellenzék dollárban számol" – ezen nyilván felröhögnek a vidéki fidesz-szavazók, akiknek amúgy jelentősen, érezhetően csökkent a vásárlóerejük, de legalább Orbán jól megmondta a dollárbaloldalnak! Hogyan tudtunk eljutni ide, te jó Isten!...
uploads.disquscdn.com/images/e9d92a7bd7486d89639642bb3b5c07852c778575952c9c5df6c5e5408db3f539.jpg
Eladott Ország
@Maccska: ma, 15:48 ☻ Ma Magyarország miniszterelnöke nem a magyar és nem az emberi érdekek mentén mozog. Torz gondolatvilága csak a pénz és a hatalom körül mozog , képtelen feldolgozni azt, hogy egy élhető, művelt, tanult ország lenne a kívánatos, nem pedig egy az ipar bűzétől szarrá szennyezett gyártósor rabszolgák országára. Természetesen kell a pénz, de nem mindegy , hogy hogyan. Hogy mi is a nemzet árulás? Szerintem az, amikor a képzett munkásokat külföldre üldözi és behoz helyettük más nemzetek állampolgárait, olcsóbb munkaerőnek, nem pedig az országban belül levő szabad munkaerőt képzi. Így lassan a magyar elfogy és az országban csak ezeket a magukat nemzetmentőnek tartó senkik és a világ minden részéről idejövő soknemzetiségű vendégmunkások lesznek. De ők még akkor is jól fognak élni, akik éppen elveszejtik a nemzetet. Vörösmarty Mihály már régen megírta:
"S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl."
NKF
Amikor Fletó "kormányzott" akkor mi volt? Hazudtak orrba-szájba!
Balos,balfaszok kapjatok már a cipótokhoz!
ómió
Még a Marson is "orbáni inflációt" találtatok, efftársak, vagy csak az üresen kongó fejetekben!?
bence
@Philip Marlowe: ! A 2008 ban bekövetkezett gazdasági válságot is a DK nyakába akarod varrni ?! Arról mi a véleményed , hogy a Covidban 42 ezer embertársunk halt meg a tehetségtelen mindent ellopó kormányod miatt ?! Hasonlítsd össze az akkora inflációt a mostanival ! Eget verően a többszöröse a mostani az akkorinak ! He ! te nem látsz a szemedtől ?! Milyen háborúról beszélsz ?! Érdekes módon ez is csak bennünket érint , más országoknak nem kell ezzel takarózniuk ! Ezt a mantrát is csak az agyhalott idióta , buzeráns fidesz szektatagok fújják ! Jó lenne ha rájönnétek , hogy kinek kellene kussolnia !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.