Más jogszabályok mellett a gyermekvédelminek nevezett jogszabály további szigorítása is napirendre kerül az őszi parlamenti időszakban Simicskó Isvtán, a KDNP frakcióvezetője szerint.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
Mégis minek? Látható volt mennyire szigorú a gyermekvédelmi törvény mult hét végén!
Nessy
@SÍva: Félő, hogy nem a valós problémákkal foglalkozik majd a "szigorítás", hanem a homofóbiával. Attól, hogy befóliázzák a könyveket, büntetik a tv csatornákat, nem fog csökkenni a fiatalkorúak alkohol és drog függősége, a kiskorúakat érintő internetes probléma.
SÍva
@Nessy: Nem ítélem el a szexuális másságot de nem értek egyet ezzel az erőszakos "érzékenyítéssel" sem! Nem tartom jó ötletnek az ilyen jellegű könyvek megismertetését a óvodás és gyermek korúakkal! Nem hiszem, hogy egy 6 éves vagy egy 14 éves komolyan el tudja még dönteni, hogy milyen irányt vesz az élete! Ameddig lehet a többségi társadalom által elfogadott normák szerint kell nevelni a gyermeket azért, hogy ne legyen a "divat" áldozata! Mint a mindennapi életben tapasztaljuk a gyerekeket komolyan lehet befolyásolni a divattal! Egyenesen lenézik a társaikat akiknek nem telik márkás ruhákra és nem követik a divatot! Ne teremtsünk már ebből is követendő példát! Mélyen elitélem amikor szülői beleegyezés nélkül hajtanak végre nem átalakító műtéteket fiatal gyermekek esetében a "követendő példa" Amerikában. Ha valaki nem fogyaszthat alkoholt nyilvános helyen 21 éves koráig, vagy nem szavazhat akkor hogyan dönthet gyermek fejjel ilyen fontos kérdésben ami kihat az egész életére! (Mondjuk ez kifejezetten az USA esetében van így) Ez a szombati parádé pedig kifejezetten káros rájuk nézve is! Károsnak tartom ezt az erőszakos fellépést a többségi társadalommal szemben mert növekvő ellenérzést vált ki irántuk. Nem voltam tiltakozni de szívem szerint ott lettem volna!
csak úgy....
a fideszék miatt éhezö gyermekekre is érvényes lesz ez a törvény? - vagy ök le vannak szarva mint a szüleik?
@SÍva: egy éhezö gyereket mivel lehet még jobban "érzékenyíteni" ? - persze ,akik hisznek ezekben az átoperálós mendemondákban (mikor a sürgös esetekre sincs operáló orvos) - azok bután halnak meg!
Nessy
@SÍva: Azért az már enyhe túlzás, hogy az óvodások ezeket a könyveket "olvasnák" és a nem átalakító műtétekről kérdeznék az óvonénit. Úgy mellékesen, ha a vízcsapból nem a homofób kormány szöveg folyna, a kamaszok sem foglalkoznának vele, ahogy évtizedekig ez nem volt téma. Így viszont a netről, meg egymástól tájékozódnak, ami nem épp ideális!
SÍva
@csak úgy...: Nem magyar viszonylatokról írtam! Reményeim szerint ez soha nem fog megtörténni hazánkban!
drrotf
Konkrétan egyik média sem említi, hogy miben is áll majd a szigorítás.Amíg nem jelennek meg az új "szigorúbb szabályok," addig csak a levegőbe beszélnek az urak és a hölgyek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.