Ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat! – erre a kérte a város polgármestere a szállásadókat, miután náluk is mind több a közeli Debrecenben dolgozó távol-keleti vendégmunkás – számolt be róla a Népszava.

Ezrével hozzák Orbánék a vendégmunkásokat, már féltik a hajdúszoboszlói idegenforgalmat – Szigorú intézkedésekre készül az önkormányzat

Hajdúszoboszlón felforrósodtak az indulatok, miután a 24 ezer fős településen elterjedt a híre, hogy százával érkeznek majd vendégmunkások a város szabad szálláshelyeire, és tömeges megjelenésük ártani fog a turizmusból élő családok százainak. Czeglédi Gyula, a település független polgármestere a közösségi oldalán osztott meg ezzel kapcsolatban egy bejegyzést a hétvégén.

Ebben azt írta:

Az elmúlt napokban számos hír jelent meg a városban tartózkodó vendégmunkásokkal kapcsolatban, ezért még a múlt hét közepén konzultált a városi rendőrkapitánnyal. Fokozott figyelmet kért a rendőrségtől, hogy Hajdúszoboszló lakossága biztonságban érezze magát. Minden olyan intézkedést megtesznek, amivel megakadályozhatják, hogy a városban munkásszálló létesüljön.

A szállásadóktól azt kérte, hogy ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat, a lakosságtól pedig azt: jelentsék, ha erre utaló jeleket látnak.

Amennyiben indokolttá válik, úgy nyilvánosságra hozza azoknak a nevét is akik külföldi vendégmunkásokat szállásolnak el Hajdúszoboszlón. A város önkormányzata korábban már hozott olyan intézkedéseket, amivel korlátozhatja munkásszálló létesítését: csak ipari övezetben, és a saját helyi vállalkozói tevékenységhez kapcsolódva teszik ezt lehetővé.

Cegléd Gyula hétfőn délután törölte a bejegyzést, arra hivatkozva: noha ő a helyiek nyugalmát és biztonságát tartotta szem előtt, amikor írta, a posztot, más jellegű bejegyzések is elárasztották az oldalát. 

Jónás Kálmán a Népszavának azt mondta:

az idegenforgalmi szezon általában július közepétől augusztus végéig tart a fürdővárosban, de szeptembertől már több szállásadó is arra kényszerülhet, hogy a bevételei érdekében esetleg vendégmunkásoknak adja ki a szálláshelyét.

Forrás: Népszava

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Fitymák dübörögnek : Megvédünk megvédünk megvédünk.
Gyereket munkahelyet rezsit mindent is.
Lófaxt. Csak loptok hazudtok aljas módon uszítotok. Egy fontos dolog van nálatok az köz kassza birtoklása herdálása kifosztása.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Fitymák dübörögnek : Megvédünk megvédünk megvédünk.
Gyereket munkahelyet rezsit mindent is.
Lófaxt. Csak loptok hazudtok aljas módon uszítotok. Egy fontos dolog van nálatok az köz kassza birtoklása herdálása kifosztása.
justhpeter
@Maccska: Téged meg ki kellene tömni fűrészporral és húgylével, majd kiállítani a fideSS székház elé.
drrotf
A reform korban is a megyék voltak a királyi rendeletekkel szembeni segítség nyújtók.Most is a helyi önkormányzatok próbálnak ellenállni a központi kormányzás káros tevékenysége ellen, csak hát kevés sikerrel tehetik ezt!Remélem a központi propaganda elérte a célját, és a magyarnak teljesen mindegy ,hogy az idegen a saját akaratából vagy a kormány segítségével jött az országba, az nem kívánatos , mert elveszi a magyarok munkáját, lenyomja a béreket, megváltoztatja a kultúránkat, stb, stb.Ugye mindenki emlékszik a migránsok elleni kifogásokra amiket a kormány terjesztett.Most bejött , csak más formába, de az emberekre gyakorolt hatása ugyan az.Az életben nem lehet különbséget tenni ,hogy ki milyen módon jött az országba és hogy miért és meddig tartózkodik itt ha egyszer megnehezíti az itt élő emberek életét.
Nessy
Aztán a szezon idején hol szállásolják el őket? Nem lesz kedvezményes elő és utószezon?
Qqberci
A fitymász migráncs jó migráncs!!!...
Emmersson71
Kuss! Ki lesz sajátítva, oszt jó napot! Nemzetgazdagsági érdekük.
bence
Hány ezer milliárdba került a fidesz által méterenként kihelyezett táblák , hogy aki ide belépsz nem veheted el a magyarok kenyerét ! Na vitya ! Most miért nem kukorékolod ugyanezt ?!
drrotf
Ha sok vendégmunkás lesz H.szoboszlón akkor az ott üdülők úgy érezhetik majd hogy külföldön üdülnek.Miért nem ezt az oldalát használja ki az önkormányzat a sok vendégmunkásnak?Csak azért mert a vendég munkások nem olyanok mint a külföldi vendégek?Nem rasszizmus ez?Lehet hogy nem, lehet hogy félelem aminek az alapját a kormány teremtette meg azzal hogy kijelentette hogy óvakodj az idegentől..
Nessy
Feltételezhetően gálánsan megfizeti a kormány a szállást, meg a többit! Majd lesz vendégmunkás adó!
szaboria1
Sajnos a biztonságunk egyre jobban fog romlani, mert ha figyelünk akkor pl. a behozott "vendégmunkások" nem igazán képzett emberek. Verekednek, késelnek, berúgva randalíroznak.
Toller Béla
Ez ennek a mocskos kormánynak a lényege. A hólyeségeinek a következményeit felnyalatja az országgal ! Azzal a részével, ami még működik.
jáger laszló
Nem kell pánikolni.hiszen minden olyan szakmában jöhetnek a vendégmunkások ahol szükség van rájuk
Jöhetnek például atomfizikusok ,orvosok ,informatikusok gépkocsi konstruktőrök akkufejlesztő mérnökök...
Csak 1 párat soroltan, de jöhetnek mások is szükség szerint...
Te nem így látod!!???
Lehet,hogy neked van igazad!!??
hát...
Minden a fizetéstől függ!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak ennyi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.