A nem lakossági fogyasztóknak teljes egészében piaci alapú díjat vezetnének be – írta meg a 24.hu.

Átlagfogyasztás felett piaci alapúvá válhat a víz díja

Fotó: Pixabay

A víziközmű-ágazatért felelős államtitkár, Németh Zsolt azt nyilatkozta, hogy az Energiaügyi Minisztériumban jelenleg azon dolgoznak, hogy új, egységes vízdíjrendszer kialakítására kerüljön sor, melyről az ősz folyamán szavazhat a parlament. Ennek célja az elöregedett ivóvízhálózat megújítása. A portál szerint szinte biztosnak tűnik, hogy a jelenleg településenként eltérő vízdíjakat egységesítik a jövőben.

A 24.hu írásából kiderül, hogy Szabó Iván, víziközmű-ügyekkel foglalkozó ügyvédtől kapott információk alapján kiderül, hogy

a lakossági fogyasztók havi 5 köbméteres fogyasztásig fizetnének rezsicsökkentett árat, az efölötti rész a gáz és áramdíjakhoz hasonlóan piaci alapúvá válna.

Az az értesülés is érkezett Szabótól, miszerint a nem lakossági fogyasztóknak teljes egészében piaci alapú díjat vezetnének be.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Így szokott ez kezdődni , mint az áramnál , aztán jön a lakossági limit is ! Újabb megszorítás ! Gondolom a kínai akugyárak majd kivételek lesznek . Különben is , miért kéne a vízért piaci árat fizetni ? Azt nem kell venni , az itt van a földbe ?
jáger laszló
piaci ár
Azt + hogy állapítanák +!??
5M3 fogyasztás pedig a WC lehúzáshoz is kevés havonta!!??
csak szerényen +jegyzem!!
barátilag
J.L.
namihami
Like a rolling stone!
Ha egy ötlet megtetszik...
simmering73
Jó lesz. Olyan szopás lesz mint a villany. Csak akkor lennénk benne a kvótában, ha nem fürdenénk. 1 hűtő, egy fagyasztószekrény, egy tévé és egy laptop az összes fogyasztó. Közben olyan anomáliák vannak a napi áramfogyasztásban hogy csak pislogok. Lajcsi csak pályakezdő az áramlopásban.
ómió
Legalábbis az efftársak "alig várják"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.