Az OTP Junior megrendelt kutatása kétségbeejtő képet rajzol a magyar háztartások problémáiról.

Minden negyedik magyar szülőnek gondot okoz, hogy taníttassa a gyerekétMTI Fotó: Marjai János

Az OTP Junior index.hu által szemlézett elemzéséből kiderült, hogy minden negyedik magyar szülőt nyomasztja, hogy nem fogják tudni kellőképpen támogatni az utódjaikat.

A tanulmányok költségeinek fedezésére való felkészülés a gyerekek megtakarításának alig célja, ez alapvetően a szülőre, annak előre látására hárul

– tették hozzá. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar marketingprofesszora és egyben trendkutatója, Törőcsik Mária elmondta: 

Nem feledkezhetünk meg arról, hogy a gyerek taníttatása ma egyre nagyobb terhet ró a családokra, így ez mintegy befektetésként funkcionál. Ennek az eredményét persze a gyerek ambíciói, teljesítménye befolyásolja, értékét pedig majd az életpályája adja meg.

A szakértő szerint: „amit a szülő leginkább kézben tud tartani, az a felkészülés. A tanulmányok költségeinek fedezésére való felkészülés a gyerekek megtakarításának alig célja, ez alapvetően a szülőre, annak előre látására hárul.”

A kutatásban részt vevők több mint fele küzd valamiféle dilemmával és félelemmel a témával kapcsolatban. Köztük a leggyakoribb aggodalom, hogy:

a gyerek nem fog végig kitartani a választott tanulmányai mellett (27 százalék),

vagy nem lesz elégedett azzal (25 százalék),

félelmet szokott okozni a jövőbeni kereset mértéke is (20 százalék),

de nyomasztja az is a szülőket, hogy nem fogják tudni kellőképpen támogatni az utódjaikat (26 százalék).

Forrás: index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Philip Marlowe: Csak nyolc általánossal nem sokra megy hosszú távon a csemete! Ahol több gyerek van, ez a probléma hatványozottan jelentkezik, sajnos.
Nessy
@Philip Marlowe: Csak nyolc általánossal nem sokra megy hosszú távon a csemete! Ahol több gyerek van, ez a probléma hatványozottan jelentkezik, sajnos.
Nessy
@Maccska: Azért valamivel könnyebb volt. Kevesebb magán óra kellett a gimiben a tovább tanuláshoz. Bár cigiztünk, azért sok mindent megoldottunk, az nem kizáróok. Sőt, minő skandalum, ma is kávézok , sok évtizede.
justhpeter
@sgl: Hi-hi ! Ha Antall József lenne hatalmon ország sem lenne.
csak úgy....
@Maccska: @Philip Marlowe: erre ti vagytok az élö példák, - szüleitek sem sok mindent fordítottak az értelmetekre,tudásotokra, - persze tudták ,hogy fölösleges... :)
Nessy
@Philip Marlowe: Az hogy kinek mikor volt jobb vagy rosszabb, relatív. Oligarcháinknak 100%, hogy most jobb. 15 éve még élt életem párja, nem volt a gond a gerincemmel. Mit tippelsz, mikor éreztem jobban magam ? Tudod ha az ember 80+, annyi politikai rendszert élt túl, hogy ez a kérdés már irreleváns. Csak néha ne köszönnének vissza az ötvenes évek manapság,egyik, másik intézkedésebe pártunknak és kormányunknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok