Dr Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Karl Nehammer osztrák kancellár takarékosságát állította szembe a fideszes pazarlással.

Hadházy: Csóró osztrák kancellár fapadossal utazik az EU-konferenciára

Nehammer valóban takarékosan utazik. Forrás: Facebook

Hadházy Facebookra kitett bejegyzése így hangzik: 

Nemrég írtam róla, hogy a szegény és elmaradott Ausztria államfője vonattal ment hivatalos látogatásra, mert még egy katonai gépre sem futja nekik. Azóta itt az újabb bizonyíték, hogy Magyarország mennyivel jobban teljesít: Karl Nehammer kancellár a héten Rómába, egy migráció-konferenciára utazott, mégpedig a Ryanair fapados légitársaság járatával.

Egyébként az Austrian Aerlines gépével mentek az újságírók, de azon nem jutott hely Nehammernek és csapatának, ezért a Ryainairrel mentek utánuk. Érdekes, a személyi biztonságát valahogy így is sikerült biztosítani....

Idén áprilisban egyébként a kancellár tett egy Afrika-körutat is (Angola-Ghana-Egyiptom), ahova elkísérte a mezőgazdasági miniszter és egy gazdasági delegáció. Mivel Ausztriának nincs kormánygépe, és menetrendszerű járatokat nehéz lett volna összehangolni, béreltek egy gépet egy cseh cégtől (Smartwings).

Ehhez 24 ajánlatot kértek be, és végül a 15 ezer kilométeres repülőút 71 ezer euróba (jelenlegi árfolyamon 27,2 millió forintba) került. És ebből egy kisebb botrány kerekedett Ausztriában, mert milyen dolog már, hogy a kancellár bérelt magángéppel repked! Szerencsére Magyarországon ilyen nem fordulhat elő: a Honvédség halált megvető bátorsággal gondoskodik róla, hogy véletlenül se tudjuk meg, mennyibe kerül a miniszterelnök és a külügyminiszter repkedése.

Forrás: Facebook
Fotó: Facebook

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hát ilyenek az osztrák csórók
Nekik ez is +felel!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kovács Máté
csojri ojsztrak basod jorbán mejg zsakol lojvét basod
dr. prédikátor
már hogy gondoljátok hogy a cigány lókupec majd a RYANAR fapadoson utazik!!! őneki csak a flac kell!!!
Eladott Ország
Bár Bécs csupán néhány óra autóút Budapesttől, Orbán és kísérete kint töltött egy éjszakát az osztrák kancellárral való rövid megbeszélés miatt. Ez meglehetősen drága döntés volt: a külügytől kapott adatok szerint a miniszterelnöki delegáció két ötcsillagos hotelben aludt, és a szállásköltség 5,5 millió forint közpénzbe került, Orbán Viktor miniszterelnök és közel 40 fős kíséretének.
atlatszo.hu/kozpenz/2023/03/22/55-millio-forintba-kerult-orban-viktorek-becsi-luxusejszakaja-tavaly-juliusban/
ómió
Te meg gyalog mennél! Igaz, Hullaházy efftárs!?
NKF
Na,Szarházy már ellenőrzi a labancokat is ? Igaz van kérója Bécsben!
Dr. Proktor
Remélem, hogy az igéretek szerint, pár éven belül utolérjük Ausztriát, sőt le is hagyjuk!
Orbán majd vonattal mehet Putlerhez hajbókolni... vagy gyalog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.