Kemény szavakkal illette a MÁV-ot a volt közlekedési államtitkár.

Vitézy: A MÁV egy posztszocialista állami mamut – Ezer milliárdokat kell fektetni a vasútba

Kép: Wikipedia

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár az RTL-nek nyilatkozott a vasútvonalak napokban felmeült bezárásáról. Úgy fogalmazott, a MÁV egy „posztszocialista állami mamut”, amit folyamatosan nyomás alatt kell tartani azért, hogy jobb szolgáltatást nyújtson. Mint mondta, be kellene vonni magánvállalatokat:

Mellékvágányok bezárása helyett Vitézy szerint meg kellene kérdeznie az államnak olyan vállalatokat, mint példáuil a GYSEV, hogy mennyiért vennék át ezek üzemeltetését.

Arról is beszélt, hogy évek alatt ezer milliárdokat kellene fektetni a vasútba: a klímakatasztrófa miatt minél több területen kellene vasútra terelni a forgalmat. A következő évek legnagyobb kihívásának ugyanakkor a magyar vasút életben tartását látja.

Forrás: Rtl.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Majd akkor lép a kurmány, ha az alépítményt kell cserélni, amihez Orbán bácsi kőbányáiból kell a zúzott bazalt...
Dr. Proktor
Apropó, az elhanyagolt MÁV épületek és területek hasznosításából kijönne egy teljes felújítás mind a pálya, mind a szerelvények tekintetében...
jáger laszló
A vasútnak semmi köze a szocializmushoz!!
Ez csak olyan pejoratív Vitézy szlogen
Kár vele foglalkozni
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
Sokszor látom az InterCityn épp ,hogy vannak Bécs -Budapest vonal ,Railjetek , ami elég sűrűen járnak Győr ,Győrszentiván , Nagyszentjános , Ács , Komárom , szinte üres 1-2 ember , itt megy el sok pénz , nem beszélve , hogy Nagyszentjánosról megy busz is Győrbe . Elég volna ezekre a vonalakra is a buszjárat ,
drrotf
Vitézy nem beszél a levegőben, benne volt a pikszisben, tudja hogy miről beszél, és miután a MÁV olyan rosszul működik mint még talán soha, jobban oda kellene a kormánynak figyelni arra amit mond, és nagy pofával égetni azzal, hogy talán sokat volt a napon és felforrt az agyvize.Szakmai észrevételre, arra,hogy a bezárások helyett mit kellene csinálni, szakmai választ kellene adni, de helyett a mostani államtitkár úgy csinál, hogy ő ezt jobban tudja.Látjuk az eredményeket, a vasút bezárásokat, a kigyulladt mozdonyokat, a gyenge vasúti pályát.Erre kellene összpontosítani a jelenlegi államtitkárnak !A szakmaiatlanság sugárzik messzire az államtitkárságról!
lusta
@drrotf: Van itt egy apró gond. Igen, Vitézy is benne volt abban a pixisben, amely a zuniós infrastruktúrás fejlesztési pénzeket szépen elsinkófálta, így most megy a sírás-rívás, hogy adjon a zunió pízt. Hát egyszer már adott, de ez a töketlen ellenzék még ezt sem képes rajtuk bevasalni.
drrotf
@lusta: Ha netán benne volt abban a pixisben Vitézy, amely a zuniós infrasruktúrás fejlesztések lenyúlásában részt vett, akkor lemondott az észrevételezés jogáról, és hallgasson?Nem hiszem hogy így lenne a helyes!Egy műszaki ember számára a műszaki problémák akkor is fennállnak ha ő is benne van a problémában, , mert egy műszaki ember mindig a probléma megoldását keresi!Ezt nem kellene elvitatni tőle, sőt elvárható hogy a hibát ő jelezze először a megoldással együtt!
lusta
@drrotf: Ezt én nem állítottam, de elmondhatná, hogyan és merre ment el az az iradatlan nagy pénz, amit a zunió nekünk adott. Az ellopásáról a közelmúltban beszéltem egy hazai kiváló vásúti szakemberrel, de a mértékét még ő sem tudta megsaccolni.
ómió
Ja, hogy most pont ezermilliárdok nincsenek!
Lepényleső
...ugyan a Fecó kezdett bele,- na de kinek kimagasló érdeme,hogy idáig süllyedt le,- csak annak akinek mindenkitől
sokkal jobb a teljesítménye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.