Pszichiátriai betegként kezelték, miután fulladással vitték a kórházba – a férfi családja feljelentést tett.

Gyógyultan küldték haza, meghalt a kórházból kilépve egy férfi

Illusztráció: Pixabay.com

A kistarcsai kórház bejáratánál halt meg egy 44 éves férfi, miután gyógyultan engedték ki az intézményből – írja a férfi anyjára hivatkozva a Blikk.

Ábrók Andrásné szerint fia először áprilisban lett rosszul, de az orvosok szerint minden eredménye rendben volt, így hazamehettek. A férfi továbbra is fulladt, így nem sokkal később visszamennek a kórházba. Ekkor a pszichiátriára vitték, az asszony úgy gondolja, a férfi autizmusa miatt.

Egy hétig volt bent, biztos vagyok benne, hogy nem foglalkozott vele senki úgy, ahogy az állapota megkívánta volna. András nem pszichés beteg volt, mégis úgy kezelték

– állítja az édesanya. A férfit egy hét után újra kiengedték, újra gyógyultnak nyilvánítva. Kerekesszékben hozták el a kijáratig, ott felállt belőle, majd összeesett. A kórház dolgozói próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta.

A halotti anyakönyvi kivonat szerint a halálát a tüdőverőér rögösödése okozta, de tágulásos szívizomproblémája is volt, amit hozzátartozói szerint az orvosoknak észre kellett volna venniük, és ennek megfelelően kellett volna kezelni a férfit.

A kórház orvosigazgatója a Blikket úgy tájékoztatta, hogy a hozzátartozói bejelentést kivizsgálták, a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház orvosai, illetve az ápolószemélyzet felelősségét megalapozó szakmai hibát, mulasztást nem tártak fel. A család a rendőrségen is feljelentést tett.

Forrás: Blikk
Fotó: Pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ide vezet a létszám hiány! Régen egy kórteremben 3 - 4 ápoló is serénykedett ma meg örülünk ha 1 is betud jönni.
szaboria1
@Philip Marlowe: Kulturáltan nem tudsz írni akkor hallgass.
Juhász István
@Sakk Matt. A feltöltésedhez : Minden OK. de... előbb ki kell vizsgálnunk, hogy kinek a cégbirodalma végezte a felújitást, mert ha a MI KUTYÁNK KÖLYKE volt a tulajdonos, akkor nem lehet felelősségre vonás, mi több, nem is történt semmi, csak a gyerekek által okozott, nagyobb ZAJHATÁS miatt dőlt össze az egész- szinte. Lásd : Jerikó falait.
Dr. Proktor
Miért nem egyenesen a belügyminisztériumba vitték szegényt, miért egy kórházba?
Pintér Sándor a nemzet főorvosa meggyógyíthatta volna...
R.I.P.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.