Válaszoltak a sajtónak, nem tagadták le a problémát.

Patkányt fotóztak a János kórházban – Így reagált az intézmény

Illusztráció: Pixabay.com

Megdöbbentő képek jutottak a Naphire.hu birtokába, melyeken patkányok láthatóak, állítólag a Szent János Kórház épületében. Információik szerint miután a sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át, a rágcsálók a megüresedett helyiségeket vették birtokba. Úgy tudják, a képek viszont már a szülészet-nőgyógyászaton készültek.

Megkeresésükre a kórház kommunikációs vezetője elismerte a problémát. Hozzátette, megtették a megfelelő lépéseket. Az Észak-budai Szent János Centrumkórház ezt írta:

Kórházunk – a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően – megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint fertőzöttség esetén a rágcsálók egyedi irtására. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik. 2023. július 1-től a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait, így a rágcsálók és rovarok elleni védekezés biztosítását is.

Forrás: Naphire.hu
Fotó: Pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Biztos vemhes volt s patkány ,de nem volt TB kártyája ezért nem fogadták!!???
Hát nem kizárt!!??
csak ennyi
barátilag J .L.
rokker33
Nem orbánt látták véletlenül? Nagy a hasonlóság!
Lepényleső
...egyedet belőlük lehet többet találnának,- ha bejárásuk lenne ahol helyük volt egykor a Karmelitáknak?
kereső
A kérdés!!- egyáltalán hogyan kerülhet patkány, vagy bármiféle más rágcsáló egy kórház- egy kiemelt "centrum" kórház területére? Mer, aszongya a "közlemény", hogy az üresen álló helységeket vették birtokukba. Mer, eddig hol tanyáztak?
A közleményen kivül, és a megállapodáson kivül mit tesz a kórház vezetése- hogy ilyen ne forduljon elő többé?? Rátolja a felelősséget arra központositott orbán x@rra? És eddig??? Megáll az eszem, és csak ácsorog. Kiad egy közleményt- és ezzel minden el van intézve. Hol a búbánatos lóf@xban van ilyenkor az NNK- és müller anyó? Vagy ez már nem tartozik a "népegészségügy" körébe- ennek a gazdája a járási ispán hevenhetedik tótumfaktuma?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.