A 2017-ben Veronában balesetező buszos társaság vezetője, Czakó Tibor új céget alapított 2022-ben.

A Veronában 18 halálos áldozattal balesetező cég vezetőjétől vettek buszt Németh Szilárd birkózóinak

Azt sem mondják meg, milyen buszt vettek a közpénzünkből. Forrás: Pixabay

A vállalkozás már értékesített is egy járművet közbeszerzés révén a Németh Szilárd által vezetett csepeli birkózóakadémiának – írta a 24.hu.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) legalább 56 fős, 2012 decemberénél nem régebbi, legfeljebb 650 ezer kilométert futott buszra kért ajánlatokat – írta a Telex.

A kiírásra egyetlen ajánlat érkezett, a Settebello Invest Vagyonkezelő Zrt.-től. A cég Czakó Tibornak, a Pizolit Kft. ügyvezetőjének a tulajdona, bár a közbeszerzési értesítőben nem is az ő elérhetőségei voltak megadva, írja a lap.

Czakó és cégei ellen nem született elmarasztaló ítélet a tragédia után, így simán indulhatott közbeszerzéseken. A Pizolit Kft. a Honvédelmi Minisztériumtól is kapott már megbízást 54,4 millió forint értékben, bár a buszbaleset óta egyetlen közbeszerzésen sem nyertek Czakó cégei.

A 24.hu megkérdezte a KIMBA-tól, hogy erkölcsileg elfogadhatónak tartják-e olyan céggel üzletelni, amelynek cégvezetője egy 18 ember halálával járó balesetnek volt részese, engedély nélkül átalakított busszal, de nem kaptak rá választ.

A buszt 39 370 000 forintért vásárolta meg a KIMBA, de az alapítvány azt sem árulta el, hogy milyen márkájú és évjáratú járműről van szó.

Forrás: 24.hu, Telex
Fotó: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Megmondta a kolostormalac, senkit nem hagynak az út szélén.
Menőmanó
Eddig is nyilvánvaló volt, hogy fideszközeli a veronai buszbalesetes cég, mert az istennek se akarták kideríteni, hogy mi történt. Ahogy a Hableány balesetet is csak húzzák, vonják. Nem érdekes, hogy 30 ember meghalt, csak a NER-közeli cég megússza.
nemkati
El kéne vinni ezt a Szilárdot ezzel a busszal egy kis kirándulásra. Hátha...
megússza.
Béla333
Ha jól megtámogatta a maffiát, mindent megbocsájtanak neki...!!
A maffiafilmekben legalábbis így működik..!!!
Igaz hülyemagyar maffiahívők?
Clavigo
@Shikari: Szilusnak majd röpüllőt veszünk... Neked meg jó lesz továbbra is a szamaraskordé,,te agyatlan..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.