A kőbányai önkormányzat a korábbi 2,1 milliárd után most újabb 1 milliárd forintot kapott az államtól azért, hogy megvásároljon 166 lakást.

Összesen 3,1 milliárd forintot kapott a kőbányai önkormányzat, hogy megvehesse a Hős utcai lakásokat
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Népszava cikke szerint az állam valamivel több mint 1 milliárdot fizet a 166 önkormányzati lakásért, a korábban állami támogatásból megvásárolt 88 lakást pedig ingyen adja át a kerület. A két épületben még 15-20 lakásban laknak tulajdonosaik, és 43-48 olyan lakástulajdonos van, akikkel még nem egyezett meg az önkormányzat, de már elköltöztek – mondta a telepen szociális munkát végző Kontúr Egyesület elnöke, Molnár Zsuzsanna. Nagyjából 10-20 lakásban élnek még albérlők, illetve jogcím nélküliek és lakásfoglalók.

A lap szerint az adásvétellel párhuzamosan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő megindította a kisajátítási eljárást is a megmaradt lakások megszerzése érdekében. Az értékbecslők már mindenütt jártak, de vételi ajánlatot még egyik tulajdonos sem kapott. A lakások nagy része 25 négyzetméteres, de van néhány 14, illetve 30-41 négyzetméteres ingatlan is.

Forrás: nepszava.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.