Miközben lassan már nem csak Európa, de az egész művelt világ is a magyar pedagógusok kiszolgáltatottságával jogfosztottságával van tele, Rétvári államtitkár az egyre inkább leépülő magyar pedagógus képzést ünnepli, csak azért, mert az elmúlt évi mélypont után valamivel több fiatal jelentkezett a tanárszakokra.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Tavaly 12.000 jelentkezett, 6.500-at vettek fel.
,,Egy pár hónapja készült felmérés szerint az iskolák 43 százalékában nincs elég matematikatanár, egyharmadában pedig nincs elég szakmai tanár."
,,Több, tanárképzést is kínáló vidéki és fővárosi egyetemen vannak olyan szakpárok, ahol a ponthatárok mellett csak annyi szerepel, hogy „n.i.”, vagyis nem indul. A 10 féléves biológia- és fizikatanár szakot hat egyetem is meghirdette, de közülük csak egy tudja elindítani a szakpárt"
,,Annyi hallgatóval, amennyit most felvettek, még akkor sem lehetne pótolni a nyugdíjba vonulókat és a pályaelhagyókat, ha mindannyian diplomát szereznének. Ám ez nincs így, többen lemorzsolódnak a képzés során, s vannak, akik nem tanárnak mennek a diplomájukkal, de akik mégis, azok közül is többen két-három éven belül pályát módosítanak"
,,Vészesen kevés fiatalt vonz a tanári pálya: biológiatanári szakra 33, kémiára pedig csak 6 diák jelentkezett"
,,A mintegy 12 ezer jelentkezőből idén csak 6449-et vettek fel, ami az elmúlt évek egyik legrosszabb eredménye ezen a területen."
Havanagi
@sgl: Teljesen egyértelmű,amit mondnak annak az ellenkezője igaz.Pofátlan tolvajok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.