Nem lesz rendkívüli nyugdíjemelés novemberig – bökte ki Varga Mihály pénzügyminiszter.

Orbán Viktor: megvédjük, stb. Varga Mihály: nem lesz nyugdíjemelés

Közük nincs a gazdasági folyamatokhoz, marad a reménykedés. Forrás: Pixabay

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (Nyuszet) elnökének nyílt levelére elszomorító választ küldött a magyar nyugdíjasok kedvenc kormánya. A levél szerint joguk van eldönteni, hogy november előtt kiegészítik-e nyugdíjakat. Az emelés módszerének pontosítására tett javaslat pedig nem indokolt – válaszolta a fideszes kormány

– írja a Népszava.

Juhász László augusztusban a nyugdíjak 3 százalékos, januárig visszamenőleges emelését, és az ellátások éves növelésének átalakításáról szóló egyeztetést kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől, A magas infláció miatt ugyanis gyorsuló ütemben szegényedik a nyugdíjas társadalom – idézi a Forbes.

A levélre Varga azt írta: a nyugdíjakat a korábbi éveknél magasabb mértékben, tavaly 14-, idén pedig 15 százalékkal emelte a kormány „a háború és a brüsszeli szankciók hatására megemelkedett infláció miatt”. A kormány azon dolgozik, hogy az infláció év végére egy számjegyű legyen. Kitért arra is, hogy

amennyiben az évközi adatok alapján a becsültnél magasabb lesz az éves infláció értéke, januárig visszamenőleg – a törvényben előírtak szerint – novemberben lesz nyugdíjkorrekció.

Juhász szerint nem igaz, hogy hogy az év végi kiegészítéssel meg lehet őrizi az ellátások értékét, tavaly 14 százalékos volt az emelés, az éves infláció végül 15,2 százalék lett. Tavalyelőtt 0,3 százalékkal maradt el az emelés a valós pénzromlástól.

Forrás: Népszava, Forbes
Fotó: Pixabay

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
ez van amikor a hozzá nem értő gazdasági??? vezetők vezetik az országot!!! de a kurva anyátokat az ingyenélő adót nem fizető határon túli férgek milliárdokat kapnak a szavazatukért!!! már lassan az egész országot ellopjátok .hallod e te mocskos cigány lókupec a kurva anyádat!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Márpedig efftársilag az akkor se érthető, hogy az éves infláció csak év végén állapítható meg! Ők előre meghazudják!
Eladott Ország
@ómió: ma,m 09:32 ☻ A hülyék, meg évközben sem tudják megállapítani az inflációt ! Hazudni meg csak a fidesz szokott, a vezérkossal/vezérürüvel az élen.
Eladott Ország
Idén nem lesz évközi nyugdíjkorrekció. Ja bocs, választás se lesz. Ha csak egy mondatot kell mondani az orbánrezsim aljasságáról akkor ez az.
twitter.com/csorike1520/status/1686642255895949312/photo/1
Eladott Ország
A fidesz-kdnp képviselők, akik az átlagnyugdíj 15 – 25 szörösét viszik haza havonta! Képviselők , akik 10 év alatt diktatúrát tudtak csinálni! Képviselők , akik naponta szegik meg esküjüket! Képviselők, akik naponta köpik szembe választóikat! Képviselők, akik között köztörvényes bűnözők vannak!
twitter.com/janos_hary/status/1687047141649252353/photo/1
Eldőlt: A fidesz távozásánál nincs fontosabb érdek ma Magyarországon!
www.facebook.com/photo/?fbid=575133558109178&set=a.388701043419098&locale=hu_HU

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.