Osztrák bíróság előtt indít pert egy ügyvédi iroda, mert szerintük uniós jogot sért az osztrák határátkelőknél zajló rendőrségi ellenőrzés.

Indul a cicaharc az osztrák-magyar határ lezárása miatt

Itt most nemigen mehet át bárki autóval. Forrás: Youtube

Egy YouTube-videó szerint az NZP Nagy Legal nemzetközi ügyvédi iroda jogsértőnek tartja, hogy a Somfalva és Ágfalva közötti határátkelőhelyen csak bizonyos autókat engednek át, díjfizetés fejében.

Mivel a határellenőrzés és a de facto határzár minket is akadályoz a munkánk normális ellátása során, az osztrák nemzeti bíróságok előtt is bepereltük mind a burgenlandi rendőrséget, mint a helyi önkormányzatot egyrészt a jogellenes állapot megszüntetésére, másrészt kártérítésre. Egyben kezdeményeztük a falu önkormányzati rendeletének a megsemmisítését az osztrák Alkotmánybíróság előtt

– panaszolják a videó alatt.

Júliustól az osztrák Somfalva 160 euróért cserébe engedi át a magyar határon autóval azokat, akiket kiválaszt. Alapos indok kell az engedélyhez, de hogy ki és mi alapján dönt ezekről, azt nem lehet pontosan tudni – írja a Telex.

Az osztrák polgármester szerint a magyar ingázók miatt „sok a baleset”, és „zavarják az osztrákokat".

Forrás: Youtube, Telex
Fotó: Youtube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Egyszerű a megoldás , meg kell szüntetni az átkelőt , pl kiadni építési teleknek , vagy erősíteni , rengeteg lehetősége van az osztrákoknak , megszüntetni az átkelőt , aztán már meg is oldódott a probléma .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
Egyszerű a megoldás , meg kell szüntetni az átkelőt , pl kiadni építési teleknek , vagy erősíteni , rengeteg lehetősége van az osztrákoknak , megszüntetni az átkelőt , aztán már meg is oldódott a probléma .
Péter2
@KisTehen: Után olvastam a jognak , a határátkelőt bármikor lezárhatja bármelyik fél , rengeteg indokkal bármennyi időre akár 100 évre is sőt kezdeményezheti a megszüntetését is , azt hogy pénzt szednek , érdekes dolog , mert az autópályák után is szednek , indoklás, kell az útjavításra a pénz , lehet a pénzszedést elbukják az osztrákok , de a zárást és a rendőri ellenőrzést nem fogják , erre bármibe merek bárkivel fogadni .
jancsipapa
@Péter2: Bármit. Csak a magyarnak rossz legyen. Fordított esetben világvége lenne ,visítanál ,mint a szopós malac...
csak úgy....
kedves "NZP Nagy Legal nemzetközi ügyvédi iroda" , 0rbánékat miért nem pereltétek be, mikor szadlábra helyeztek több száz elitélt embercsempészt ?
rokker33
Ott jártam át Sopronba mindig az ágfalvai határon. Amúgy ott a nagy határ Sopronnál az miért nem jó egyeseknek?Csak visszafelé van határ.Az osztrák embereket megértem nagy a forgalom reggel 5-8 és délután 14-18 óra között...Nem való az az osztrák falu ekkora nagy forgalomra igazuk van !
ómió
Az "osztrák jogállam" meg közben "virágzik"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.