Csongrád-Csanád megyében főként Hódmezővásárhelyen okozott károkat a szombat délutáni vihar, másfél óra alatt mintegy száznyolcvan bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére – közölte a katasztrófavédelem honlapján.

Szétverte a vihar Hódmezővásárhelyet, Márki-Zay Péter segítséget ajánlott a károsultaknakAutóra dőlt fát távolít el az útról egy tűzoltó a vihar után Hódmezővásárhelyen 2023. augusztus 5-én. MTI/Donka Ferenc

A megyében legtöbbször Hódmezővásárhelyről kértek segítséget, elsősorban kidőlt fák eltávolításához, útakadályok felszámolásához.

A 47-es főúton, Szeged és Hódmezővásárhely között, illetve a Makó és Hódmezővásárhely közötti, 4415-ös úton, Földeáknál szintén a földön fekvő fák akadályozták a forgalmat mindaddig, amíg a tűzoltók el nem távolították őket. Szegeden, Szentesen és Makón is néhány kidőlt fa adott munkát az egységeknek, amelyek folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Márki-Zay Péter (MMM – Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, a 15 perces vihar során a jelentős csapadék mellett az erős szél okozott károkat a városban. Fák dőltek épületekre, járművekre, a Teleki utcában pedig egy pékség épületének tetejét is megbontotta a szél. Több utcát le kellett zárni, mert a fák villanyvezetékeket szakítottak le.

Azt is elmondta, minden viharkárosultnak segítenek.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
A cikk címéből árad a tömény rosszindulat és kárörvendezés. Azért már mégse kellene ilyen mélységekbe merülni, amikor pusztán arról van szó, hogy: "A megyében legtöbbször Hódmezővásárhelyről kértek segítséget, elsősorban kidőlt fák eltávolításához, útakadályok felszámolásához." Nem pedig arról, hogy "szétverte a vihar Hódmezővásárhelyet".
tothjani
@Giovanni Alba: Mondjuk valóban szétverte, itt a ház előtt kettő kb:50 éves fát csavart ki a földből a parkolóban meg szétvágott egy Suzukit, a házakról lekapta a vakolatot.
jáger laszló
MZP most bizonyíthat H.Vásárhelyen!!
Csak rajta!!
barátilag
J.L.
Giovanni Alba
@tothjani: tegnap, 22:59
Arra gondoltam (és az szúrt szemet) hogy mekkora különbség van a cikk bombasztikus címe és visszafogott, tényszerű tartalma között. A szemtanúk személyes beszámolói sokat érnek, de nem árt, ha mellette felvillantjuk a teljes képet is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.