Nagyon úgy fest, hogy Rogán Antal személyesen írt levelet Kínába a tervezett vegyianyag-elosztó ügyében. A nagy titkolózás ellenére a Direkt36 oknyomozó portál ráállt az ügyre, és most perelnek is.

Mégis kínai vegyianyag-elosztót terveznek Rogánék? Most beperelték a tárcát az ügyben MTI/Kovács Tamás

Miközben a teljes Fidesz-vezetés tagadja, hogy szó lenne egy Magyarországra tervezett kínai vegyianyag-elosztó megépítéséről, addig a Miniszterelnöki Kabinetiroda nagyon titkolózik az ügyben. Például azt is igyekeztek elpalástolni, a kabinetiroda vezetője, Rogán Antal a témában levelet is írt Kínába – szemlézi a hvg.hu a Direkt36 feltárását.

Mint ismert, Rogán Antal üzleti köre is részese volt a tervezett és nyilvánosságra kerülése óta bőszen tagadott projekt megvalósításában. Egészen pontosan Rogán régi bizalmasáról, Kertész Balázs ügyvédről van szó, aki a Direkt36 tényfeltáró anyaga szerint személyesen is részt vett Kínában egy a projektről tartott egyeztetésen.

Kormányzati támogatás nélkül azonban nem lehetne megvalósítani egy ilyen volumenű beruházást és ezt a támogatást adta meg a projekthez a Miniszterelnöki Kabinetiroda, sőt egy egyeztetésen az akkor még a tárca államtitkáraként működő mostani igazságügy-miniszter, Tuzson Bence is részt vett Soroksáron.

A hivatalos, kormányzati támogatói levelet a Direkt36 értesülései szerint végül személyesen Rogán küldte el Kínába.

Ennek okán az oknyomozó portál közérdekű adatigényléssel fordult a kabinetirodához annak érdekében, hogy megismerhesse a levél tartalmát, illetve az arra érkezett kínai válaszokat. Ezt azonban a tárca nem volt hajlandó kiadni nekik, arra hivatkozva, hogy az iratok „döntés megalapozását szolgáló adatokat” tartalmaznak, amit a törvény értelmében nem kötelesek kiadni. A levelek megszerzése érdekében a Direkt36 pert indított Rogán tárcája ellen.

Mindenesetre bárhogy is végződjék az ügy, a kabinetiroda válasza egyfajta beismerésként is értelmezhető.

Ugyanis a „döntés megalapozását szolgáló adatot” igen nehéz másként értelmezni, mint hogy a heves tagadás ellenére, a kulisszák mögött mégiscsak volt szó vegyianyag-elosztó telepítéséről.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orbantol tudjuk, ne azt nezzuk amit mond, hanem amit csinal. Igaz azt mondta nem lesz kinai toxikus lerakat hazankban, de ezer szazalek hogy azon mesterkednek hogy megis legyen.
Kina zold programba kezdett, ezert minden ilyen mergezo vegyianyag lerakatot kirak hataron kivulre, ha van olyan balfek orszag, amelyik ezt befogadja. Marpedig jo penzert orbanek az anyjukat is eladnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@ómió: Tök mindegy ki mit hazudik, ha te ettől fogsz kifingani.
Yoda69
@justhpeter: omio biztos nem mert ez a rohadt geci Romaniabol tolja szart.
justhpeter
@Yoda69: Ja. Más farkával jobb kaszálni a csalánt.
nemkati
A szem a lélek tükre. Itt a bizonyíték.
ómió
@justhpeter: A ti bolsi hazudozásotok már szinte "megnyugtatóan megszokott"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.