Az egykori MSZP-s EP képviselő szerint 2009-es dokumentum „tökéletes ellentétje mindazoknak az elveknek és céloknak, amelyeket az orbáni rendszer most épp magáénak vall” – írta meg a 24.hu

„Isten hozta önöket, kedves fideszes urak, a hajlításmentes valóságban!” – Ujhelyi újra elővette a Fidesz utolsó írásos választási programját

Fotó: MTI/Kovács Attila

A Facebookon osztotta meg vasárnapi hírlevelét Ujhelyi István, az MSZP egykori EP képviselője, aki ismét górcső alá vette a Fidesz utolsó írásos választási programját.  A 24.hu cikkéből kiderül, hogy a kiváltó ok Varga Mihály pénzügyminiszter legutóbbi interjúja volt, melyben azt nyilatkozta, hogy „el kéne gondolkodni az euró bevezetésén”.

„Szükségünk van az euróra, az annak bevezetéséhez szükséges maastrichti konvergencia-kritériumokat pedig nem vitatni, hanem teljesíteni kell. A fenti mondatért manapság a kormánypárti nyilvánosság megmondói egyből hazaárulónak és nemzetellenesnek kiáltanának ki, pedig csak a Fidesz máig utolsó írásos választási programjából idéztem”

- írta Ujhelyi a Facebookon.

A politikus felidézte, hogy az Orbán-kormány pénzügyminisztere egész pontosan azt mondta, nem kell persze kapkodni, de ideje lenne elgondolkodni a közös valuta bevezetésén. Megérti azonban, hogy Varga nincs könnyű helyzetben, de szerinte „azért ilyen mondatokhoz abból a székből azért elég vastag bőr kell.”

„Hát, gratulálok, Isten hozta önöket, kedves fideszes urak a hajlításmentes valóságban!”

Ujhelyi érvelése szerint a Fidesz az elmúlt tizenhárom évben kiváló lehetőségekkel rendelkezett, amelyek révén gyakorlatilag bármit megtehettek volna. Ugyanakkor megdöbbentő módon a kormánypárt nem csak arról mulasztott el beszélni, hogy mikor vezetik be az eurót Magyarországon, hanem konkrétan elleneztek minden olyan lépést, ami az euró bevezetéséhez vezethetett volna.

„Érdemes lenne a kormánynak, azon belül is Varga Mihálynak újra átolvasni a korábbi választási programjukat és ígéreteiket. Ha csak a felét megvalósították volna, amit ebben leírtak, most nem lennénk ilyen süllyedő és káoszos, jogállamisági vitáktól terhelt helyzetben” 

- zárta az irományát Ujhelyi.

Forrás: 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
Felét? :-))))))

Háááát! Még félidőben sincsennek! Tudod, Pisti, majd 2026-ig!

:-)))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FLETÓ
@NKF: DK-s lesz jövőre ő is meg Botka is! Érdek...
jáger laszló
Őrnagy mint ideológus!!??
Most a liberalizmus eszmei áramlatát próbálja analizálni!!??
Nagyot akar a szarka,de nem bírja a farka!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jancsipapa
@Pegero: Pista ténykedése már az MSZP esetében is eredményes volt . ( Bár ott nemcsak ő hozta a lejobbját...)
szép új világ
Az sem normális, aki csak egy szót is elhisz a fidesz ígéreteiből!
ómió
Efftársi "sikerrel" kivitelezve "keresztbeszankcionáltatok" neki ott Brüsszelben, Újhülye efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.