A kormány sejtette is előre, hogy tövénytelenségre készül.

Ítélet született: Az alkotmányt is megsértette a Fidesz, hogy Karácsonnyal kiszúrhasson

MTI/Szigetváry Zsolt

A bíróság is kimondta, hogy a kormánypárti kétharmad alkotmányellenesen vett el a Fővárosi Önkormányzattól négy emblematikus közterületet

írja közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester. A Podmaniczky, a Vörösmarty és a Széchenyi teret, valamint a József Attila utcát tavaly államosította a kormány, hogy aztán a fideszes vezetésű V. kerületnek ajándékozza ezeket. Karácsony azt írja:

Beadványunk alapján a Fővárosi Törvényszék a tereket einstandoló törvény megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól.

A hír kapcsán a hvg.hu rámutat arra is, hogy a kormány előre sejtette, hogy törvénytelenségre készül. Tavaly nyáron ugyanis a Pénzügyminisztérium szakértői egy, a kormány számára készített előterjesztéshez ezt a figyelmeztetést fűzték hozzá:

Ez a megoldás az önkormányzati tulajdonjog Alaptörvényben foglalt sérelmének megállapításával járhat.

A főpolgármester különösen a Lánchíd pesti oldalán lévő Széchenyi tér elvesztését fájlalja. Karácsony szerint így – a Szentgyörgyvölgyi Péter vezette V. kerület ellenállása miatt – nem alakíthatják át a teret olyanná, hogy az az autósok helyett a gyalogosoknak könnyítse a feljutást a hídra. A főváros terveiről képet is megosztott:

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Majd éjjel 23:55-kor Semmilyenzsóti bead egy módosítót, és onnantól törvényes lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rücsü41
Az olyan állam amely a saját Alaptörvényét is megszegi arra nyugodtan mondható hogy rabló állam, mert a saját hatalmát messze túllépve, erejével visszaélve erőszakos és jogtalan módon szerzi meg azokat a javakat amelyeket jogi uton nem akar , vagy tud megszerezni, azért mert vagy úgy azt megszerezni nem lehet, vagy túl hosszú időbe telne, és a rablókhoz hasonlóan nem akar fizetni az elvett tárgyért , dologért!Ez a módszer erre a kormányra nagyon is jellemző.Ám az is lehet az ilyen magatartásnak az alapja, hogy a rendszer egy diktatórikus renden alapszik.Azt gondolja, hogy én , mint a hatalom csúcsán álló, birtokosa mindent megtehetek, mert a a törvényeket én hozom,és hajtatom végre és ha számomra nem megfelelőek a szabályok, akkor egy éjjel majd módosíttatom a 133 bátor képviselőmmel a rossz törvényeket, akik alig várják, hogy mikor tegyenek nekem jót, mikor nyalják ki a fenekem tisztára.Az általános jogelvek, szabályok megszegése, áthágása nem számít, mert én választom ki azokat az embereket is akik majd eldöntik hogy jogszerűen jártam -e el, vagy törvényt sértettem, de ilyen döntést még sem sokat hozott az én testületem!A baj akkor kezdődött amikor külöldi bíróságok is jogot kaptak a jogviták elbírálására, ekkor már nem tudtuk kikerülni az alapvető jogi értékeket , szabályokat, és ezért bukunk sorban, ha nem itthon születik a döntés!Kíváncsi vagyok hogy most majd az állam visszaadja-e a tereket, helyre állítja -e az eredeti állapotot kormány, vagy pénzzel kárpótolja azokat akiket "törvényesen" meglopott?
jáger laszló
Más A Lánchíd oroszlánjai ritka csúf állatok!!!
Kancsalítanak, foguk akár a vámpírnak és még nyelvük sincs!!
Mi ebben az esztétikus látvány
Csak kérdezem!!???barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
@Shikari: annak is biztos megtalálják a módját, hogy gigátokon akadjon a levegő,ocsmány férgek...
rücsü41
@jáger laszló: Lehet hogy már a Lánc híd építésekor is fogatlanok voltak az oroszlánok, de még így fogatlanul is betöltötték őrző-védő szerepüket.Ha nem így volt, akkor csak az idő múlását jelzi az oroszlánok fogatlan mivoltja, s ez ellen nem nagyon lehet kifogás.
kereső
@colibri: 15:52 Az a bibi, hogy sokan nem értik- bármely kormányi rendelkezés amely hátrányosan érint egy települést, az nem a polgármesterrel szúr ki, hanem az adott település lakóival. Remélem a Bpestiek jövő év június 9.-én kifejezik "hálájukat" az állampártnak, az elmult 5 évért.
ómió
Pedig "de ütős bolsi szemétdombok" lehetnének rajtuk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.