A kormány sejtette is előre, hogy tövénytelenségre készül.

Ítélet született: Az alkotmányt is megsértette a Fidesz, hogy Karácsonnyal kiszúrhasson

MTI/Szigetváry Zsolt

A bíróság is kimondta, hogy a kormánypárti kétharmad alkotmányellenesen vett el a Fővárosi Önkormányzattól négy emblematikus közterületet

írja közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester. A Podmaniczky, a Vörösmarty és a Széchenyi teret, valamint a József Attila utcát tavaly államosította a kormány, hogy aztán a fideszes vezetésű V. kerületnek ajándékozza ezeket. Karácsony azt írja:

Beadványunk alapján a Fővárosi Törvényszék a tereket einstandoló törvény megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól.

A hír kapcsán a hvg.hu rámutat arra is, hogy a kormány előre sejtette, hogy törvénytelenségre készül. Tavaly nyáron ugyanis a Pénzügyminisztérium szakértői egy, a kormány számára készített előterjesztéshez ezt a figyelmeztetést fűzték hozzá:

Ez a megoldás az önkormányzati tulajdonjog Alaptörvényben foglalt sérelmének megállapításával járhat.

A főpolgármester különösen a Lánchíd pesti oldalán lévő Széchenyi tér elvesztését fájlalja. Karácsony szerint így – a Szentgyörgyvölgyi Péter vezette V. kerület ellenállása miatt – nem alakíthatják át a teret olyanná, hogy az az autósok helyett a gyalogosoknak könnyítse a feljutást a hídra. A főváros terveiről képet is megosztott:

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Majd éjjel 23:55-kor Semmilyenzsóti bead egy módosítót, és onnantól törvényes lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Majd építenek oda egy hatvanpuszta 2.0-át. Vágyik a paraszt a trágyából a városba,csak hozza magával a szagát is...
Menőmanó
Majd éjjel 23:55-kor Semmilyenzsóti bead egy módosítót, és onnantól törvényes lesz.
jáger laszló
Biztosan át akarta nevezni ezeket közterületeket valamelyik hős fidexes politikus nevére
Mondjuk
Orbán tér
Kövér tér,
Deutsch tér
Pintér tér...
Hát nem tudom
Nem látok bele a fidexesek buksijába...
csak 1 múló gondolat volt...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Kovács Máté
basod alkotmanyellenesen vett el rohadekok a saját torvényetekre is szartok
takarodnatok a gecibe oda valok
Sakk Matt
Csak államosítani kéne a Lánchídat is a Margitsziget után!
kereső
Módositani kell a gránitszilárdságút! Addig meg húzni az időt- és megkérdőjelezni a Fővárosi Törvényszék illetékességét, döntésének jogszerúségét. Ja, mikor is született ez a jogszabály? A művésznő vezette (i)gazságügyminisztériumban? Mi az, hogy sejtette a kormány?? Nem ismerik a saját maguk által alkotott alaptörvényüket? Na, ennyit arról, hogy micsoda egy felkészült (i)gazszágügy minisztérumunk van- és ezek akarják jogállamra tanitani az úniót? Nem lesz az a kabát nagy te művésznő??
colibri
Ezek a gennyedékek megmutatják, hogy minden az övék és nekik mindent lehet. Nekik nem parancsol senki. Csoda, hogy az
AB nem adott nekik igazat. Pfujjjj, hányinger ez az egész 2/3, de 13 év után legfőképpen a szekértolóik!!
colibri
Ha Karácsonnyal kell kiszúrni, akkor még az Alkotmány megsértése is megengedett!
rücsü41
Az olyan állam amely a saját Alaptörvényét is megszegi arra nyugodtan mondható hogy rabló állam, mert a saját hatalmát messze túllépve, erejével visszaélve erőszakos és jogtalan módon szerzi meg azokat a javakat amelyeket jogi uton nem akar , vagy tud megszerezni, azért mert vagy úgy azt megszerezni nem lehet, vagy túl hosszú időbe telne, és a rablókhoz hasonlóan nem akar fizetni az elvett tárgyért , dologért!Ez a módszer erre a kormányra nagyon is jellemző.Ám az is lehet az ilyen magatartásnak az alapja, hogy a rendszer egy diktatórikus renden alapszik.Azt gondolja, hogy én , mint a hatalom csúcsán álló, birtokosa mindent megtehetek, mert a a törvényeket én hozom,és hajtatom végre és ha számomra nem megfelelőek a szabályok, akkor egy éjjel majd módosíttatom a 133 bátor képviselőmmel a rossz törvényeket, akik alig várják, hogy mikor tegyenek nekem jót, mikor nyalják ki a fenekem tisztára.Az általános jogelvek, szabályok megszegése, áthágása nem számít, mert én választom ki azokat az embereket is akik majd eldöntik hogy jogszerűen jártam -e el, vagy törvényt sértettem, de ilyen döntést még sem sokat hozott az én testületem!A baj akkor kezdődött amikor külöldi bíróságok is jogot kaptak a jogviták elbírálására, ekkor már nem tudtuk kikerülni az alapvető jogi értékeket , szabályokat, és ezért bukunk sorban, ha nem itthon születik a döntés!Kíváncsi vagyok hogy most majd az állam visszaadja-e a tereket, helyre állítja -e az eredeti állapotot kormány, vagy pénzzel kárpótolja azokat akiket "törvényesen" meglopott?
jáger laszló
Más A Lánchíd oroszlánjai ritka csúf állatok!!!
Kancsalítanak, foguk akár a vámpírnak és még nyelvük sincs!!
Mi ebben az esztétikus látvány
Csak kérdezem!!???barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
@Shikari: annak is biztos megtalálják a módját, hogy gigátokon akadjon a levegő,ocsmány férgek...
rücsü41
@jáger laszló: Lehet hogy már a Lánc híd építésekor is fogatlanok voltak az oroszlánok, de még így fogatlanul is betöltötték őrző-védő szerepüket.Ha nem így volt, akkor csak az idő múlását jelzi az oroszlánok fogatlan mivoltja, s ez ellen nem nagyon lehet kifogás.
kereső
@colibri: 15:52 Az a bibi, hogy sokan nem értik- bármely kormányi rendelkezés amely hátrányosan érint egy települést, az nem a polgármesterrel szúr ki, hanem az adott település lakóival. Remélem a Bpestiek jövő év június 9.-én kifejezik "hálájukat" az állampártnak, az elmult 5 évért.
ómió
Pedig "de ütős bolsi szemétdombok" lehetnének rajtuk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.