A miniszterelnök a szívén viselheti a B. fivérek és az általuk megkárosított beszállítók ügyeit.

Orbán Viktor stratégiailag kiemeltté nyilvánította egy borászat csődeljrását

Illusztráció: Orbán Viktor / Facebook

Megjelent a Magyar Közlönyben egy rendelet a Bognár-Vin Borászati és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság és a Miracle Next Kft. megszüntetéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről – vette észre a 24.hu. Előbbi cég felszámolás alatt áll, utóbbi csődeljárás alatt.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett jogszabály hatályba is lépett: most már stratégiailag kiemelt jelentőségű a Bognár-Vin Kft. felszámolási eljárása és a Miracle Next Kft. csődeljárása.

A hivatkozott jogszabály alapján a két cégre azért vonatkoznak mostantól az eltérő rendelkezések, mert a kormány úgy ítélte meg, hogy adósságaik rendezéséhez, hitelezőikkel való megegyezéséhez nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik.

A Bognár-Vin-t – illetve, az Ital Magyarország Kft-t – ügyvezetőtestvérpárt azzal gyanúsítják, hogy 600 millió forinttal károsítottak meg borászatokat: rendeltek tőlük, de nem fizettek. B. Gábor Andor és B. Csaba. a gyanú szerint 34 beszállítót ejtett tévedésbe.

A Miracle Next Kft. a cégjegyzék szerint gyümölcs- és zöldséglé gyártásával foglalkozik. A cégjegyzésre jogosultak között ugyancsak a B. család tűnik fel.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A gondoskodó atya! Csupán arra próbál kiutat előkészíteni, ha szőlőkapáló kislánya netán hasonló helyzetbe kerülne!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Menőmanó: 10.31: Sajnos az ilyen kérdésekre (ebben a parlamentben) mára elég lett egy olyan válasz, hogy ""Kellemes karácsonyt!"" ! Nincs lehetőség igazi(!!!) sarokbaszorításra! Jön a ""Dicső 133"" és finita!
szaboria1
Ez is azért van, mert biztos van körük hozzá.
kereső
@csak úgy...: Majd akkor, ha az állam ellen inditanak felszámolási eljárást. Igaz, azt nem lehet "stratégiai kiemelt ágazattá" nyilvánitani.
jáger laszló
Orbán vallja Borban az igazság,borban a vigasz!
Ő csak tudja!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.