A 2019-es alkut a maga részéről tavaly óta nem tartotta a kormány. Most Orbán felhatalmazásával erősítette azt meg Gulyás Gergely.

Karácsony: Gulyás aláírta, a kormány mégis betartja az alkut az atlétikai világbajnokságról

Kép: Karácsony Gergely / Facebook

Gulyás Gergely miniszter úr tegnap éjszaka Miniszterelnök úr felhatalmazásával írásban is megerősítette, hogy a kormány betartja a megállapodást

írja Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán. Budapest 2019-ben egyezett meg a kormánnyal egy sor feltételről, melyek teljesülése nélkül nem támogatja a főváros sem az atlétikai világbajnokság megrendezését, sem a vb apropóján felhúzott újabb stadion építését.

A 2019 végén megkötött megállapodás lényege egyszerű: az atlétikai világbajnokság ne csak egy stadionépítés és egy egyszeri sportesemény legyen, hanem olyan városfejlesztés része, amely egy egészségesebb Budapestet eredményez

– írja Karácsony. Többek között azt vállalta a kormány, hogy Ferencvárosban a tömegsport céljait szolgáló sportpark épül, hogy öt éven keresztül évente 10 milliárd forint fejlesztési támogatást kapnak a kerületi egészségügyi intézmények, illetve ebből működtetheti a főváros a CT/MR programját.

A megállapodás teljesítését 2022-től felfüggesztette a kormány,  ezért a főpolgármester visszavonta támogatását a rendezvénytől. Az alku megerősítését ez tette szükségessé. Karácsony most is így zárja posztját:

Nem vagyok naiv. Pontosan tudom, hogy rengeteget kell még küzdenünk, hogy ezek a források valóban meg is érkezzenek.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Pontosítok: a qrmány eztán is be fog tartani, ahol csak lehet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Nessy: pill, tudod ,nem vagyok kormánypárti,...de a híd esetében akkor jár a 6 milliárd ,ha visszaállítják az eredeti forgalmi rendet,..a biciklis ezt ígérte, aztán az 1,7 milliós városban talált 130 ezer marhát, akikre hivatkozva kitiltja az autókat...a kőrúti biciklisávokat sem szüntette meg, pedig ígérete szerint ez csak a járványhelyzet miatt kellett...inkább még kib@szott az emberekkel az üllői,és a váci úton is...,ott a helye orbán mellett a lámpavason...
Nessy
@Pálinkás Pál: Ebbe a vitában nem vagyok érintett sem pro, sem kontra! Egy tény, hogy a 100-150 éve tervezett, és épült fővárosi utak nem alkalmasak erre az egyre növekvő autó forgalomra. Nagy ritkán, ha busszal mennék be Óbudáról a belvárosba, dupla időt szánok az útra, mégis volt, amikor elkéstem. Bedugultunk, és se té, se tova. De, amikor reggel időre mennék a Jánosba taxival, ott is 20-25percet rá kell adni pluszba az útra. Egy autó, egy ember. És mindegyik siet.
Nyírfa
És Baranyi Krisztina? Ő is meg lett híva? És ő mit gondol a megerősített ígéretről?
Pálinkás Pál
@Nessy: ez ebben az esetben mindegy, karácsony szerződést szegett,tehát pofáját befoghatja...
ómió
Hogyhogy ezt nem fúrták meg a "haladó erőitek", Mutyigeri efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.