Filep Dávid végelszámolás alatt álló cégénél tiltott pártfinanszírozást lát a DK, az ÁSZ azonban éppen a felszámolás miatt nem kérhet adatokat.

Gyurcsány pártja is feljelenti a „miniferis” propagandistát: 700 milliós pénzmosást gyanítanak

Pénzmosás gyanúja miatt feljelentést teszünk a 700 millió forint közpénzt kapó fideszes propagandacég végelszámolása ügyében

– írja közleményében a DK. Arról, hogy végelszámolás indult Filep Dávid „miniferis” videókat is készítő cége, az Aktuális Média Nonprofit Kft. ellen, a Propeller.hu is beszámolt.

A 24.hu most azt írja a DK közleményére hivatkozva, hogy Gyurcsány Ferenc pártja már az Állami Számvevőszékhez fordult tiltott pártfinanszírozás gyanújával, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azonban nem fog tudni adatokat kérni a végelszámolás alá került cégtől, mert ilyenre csak a nyomozó hatóság képes. Így folytatják:

Éppen ezért a Demokratikus Koalíció feljelentést tesz a 700 millió forint közpénzt kapó fideszes propagandacég végelszámolása miatt. Mivel a cégnek tavaly úgy lett 600 millió forintja, hogy bevallottan nem folytatott semmilyen értékesítési tevékenységet, alappal merül fel az esetleges pénzmosás gyanúja. A nyomozás megindítása egyben azt is lehetővé tenné, hogy a fideszes propagandacég ne tudjon a végelszámolással kibújni a tiltott pártfinanszírozás vádja alól. Kíváncsian várjuk, hogy a fideszes propagandistákra is érvényesek-e a hatályos magyar törvények

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
1-el több feljelentő,de mi lesz sz eredmény az még 2s!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Kapanyél
Szerintem az alapfilm szerzői is feljelenthetnék őket szellemi tulajdon megsértése miatt.
Peller Anikó
@lusta: Pedig erre fogadhatsz, biztos a nyerés. Ahol ezek 300 köteg húszezrest látnak ott különösebb eljárás nem lesz, legfeljebb ha csúnyán nézett a dávid.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.