Az Árnyékkormány szerint negyedévenkénti nyugdíjkorrekcióra van szükség az árstopok eltörlését követő áremelésekkel szemben.

Orbánék szerint megszorítások utoljára a Gyurcsány-kormány idején voltak – A kormánypárt reagált a DK nyugdíjkorrekciót érintő ötletére
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A DK szerint újabb következménye van az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának, az árstopok kivezetése után ugyanis már 47,9 százalékkal lett drágább a bevásárlás.

Az Árnyékkormány szerint az árstopok eltörlése és az azt követő áremelés is az orbáni megszorítások része. A nyugdíjasoknak a száguldó orbáni inflációval szemben nem látszatintézkedésekre, hanem valódi támogatásra van szükségük. Nem évente, hanem negyedévenként kell nekik nyugdíjkorrekciót fizetni, mert mindenkinek jár a tisztességes, értékálló nyugdíj egy tisztességgel végigdolgozott élet után.

Ez főleg a mostani helyzetben elengedhetetlen, amikor az orbáni infláció nélkülözésre kényszeríti az időseket, és választaniuk kell étel és gyógyszer között. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

- írták.

A Fidesz közleményében szinte azonnal reagált, méghozzá a kormánypárt szerint megszorítások a Gyurcsány-kormány idején voltak.

Megszorítások a Gyurcsány-kormány idején voltak, amikor elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat és a tanároktól, köztisztviselőktől egyhavi fizetést. Gyurcsány és a baloldal újra megtenné és eltörölnék a rezsicsökkentett árakat is.

- írta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Forrás: MTI-OS

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Most nem megszorítás van, hanem kilopják a szemünket!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
@sgl: Nagyon jól látszik az üzemanyag árakból,hogy mennyire csökken az infláció.
Ki merem jelenteni,hogy barmok irányítják a gazdaságot.
csak úgy....
0rbán egy népmese figura,aki legyözte a 7 fejü gyurcsányt ,megvédte a butákat a betolakodóktól ,harcol brüsszelben, a fax tudja mi ellen,- közben ez több milliárd forintba került az elbutult alatvalóknak! kiskanászokból sosem lett igazi király , csak a magyar népmesékben..
Nanya
@ómió: te kocsi féreg vaszilij !
..szdanyád !
ómió
@Nanya: Mi van, bolsiék szarkupaca!? Már a bárcáskurva anyádat se vagy képes megdugni!?
Namely
@Nessy: " Mit mondott Isten a panaszkodó plébánosnak? Édes fiam! Tedd vissza a lenyúlt perselypénzt! Ehhez nem kell a DK, ez köztudott! "
ok, akkor 2 székely népmese között azért nem ártana megnézned, hogy évente 200 milliárd forint tűnik el a korrupció miatt (ez a budapesti Korrupciókutató Intézet adata, amely egy nemzetközi szervezet) és meg kellene nézni hozzá a költségvetést, hogy mekkora tétel, utána rájöhetsz, hogy a népmese helyett inkább a pénzügyeket kellene bújnod.
:)
Tudom, az fárasztó. A számok, mögöttes folyamatok ismerete valami zsidó trükk.
A jól bevált mese a plébánossal pedig a mindenki számára elfogadható, egyszerű, jól hangzó, és kurvára hibás magyarázat.
De jól hangzik.
Rövid.
És nem kell hozzá előképzettség.

Hiszen "mindenki tudja". "Köztudott".
Érvelés a köbön.
:D
Nessy
@Namely: Köszönöm a kioktatást a számok mögötti eseményekkel kapcsolatban. Elemző statisztikusként, finanszírozással is foglalkozva, ragadt rám valami az évtizedek alatt! De, a korrupt egyének között van nem egy, se kettő, aki bár bizonyított a tette, köszöni szépen, jól érzi magát! Még egy ejnye, bejnyét sem kapott. Az sem a takarékosság jele, amikor egy beruházás ab start túl van tervezve, éas menet közben néha majd a duplájára nő a költség. De maga biztos jobban otthon van ezekben a dolgokban, ha volt szíves némi oktatást tartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.