Egyre nő azoknak a száma, akik a hó végén kiürült bankszámlájukat folyószámlahitellel fedezik.

Hihetetlen összegre nőtt, havonta 250 milliárd forintra rúg  a hó végén igénybe vett folyószámlahitelek összege – írja a Bank360-hu.

Ez azt jelenti, hogy az átlag magyar ember havi 40 ezer forint mínuszban van minden hónap végén. Ez főként azért probléma, mert drága mulatság folyamatosan mínuszban tartani a folyószámlát.

Meglepő? Az átlag magyar bankszámlája jókora mínuszban van hó végén

Illusztráció: 123rf.com

A háztartások tömegénél válik deficitessé a hóvége, és az is kiderül a statisztikákból, hogy az olyan intézkedések, mint 2022 februárjában a 13. havi nyugdíj, az szja-visszatérítés vagy a fegyverpénz komoly mértékben csökkentette ezeket az állandósult adósságokat. Akkor hirtelen 30 milliárd forintnyi folyószámlahitel tűnt el, sokkal több háztartás került legalább átmenetileg egyenesbe. Azóta viszont újra ugyanolyan mínuszban járnak a számlák, mint a másfél évvel ezelőtti osztogatás előtt.

A folyószámlahitel, bár nagyon kényelmes, jellemzően drága, 25 százalékos átlagos kamattal adják a bankok, de gyakoriak az ennél jóval magasabb, 35-40 százalékos kamatok, 40-50 százalék közötti THM-ek is. Márpedig ha valaki folyamatosan csak átlagosan 100 ezer forint mínuszban van, egy év alatt az is 40-50 ezer forintnyi kiadást jelent, ami egy nehéz anyagi helyzetben lévő család költségvetését durván megterhelheti- írja a Bank360.hu.

Forrás: Bank360.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Security: Efftársilag "úgy gondolod"!? Onnét az elmeosztályról!? Inkább kérj magadnak hatásosabb terápiát!
@Clavigo: Megint a tükörben "gyönyörködsz magadban", bolsiék idiótája!? És mindig "ez ugrik be"!? De miért hazudod másra?!
vacsi
Engem a nagymamám úgy tanított, hogy a havi bevétel 20 %-át tegyem félre, tüzelőre, ünnepekre, váratlan kiadásokra. A maradékból először a tartozásunkat kell kiegyenlíteni, pl. a szolgáltatók felé. A maradék pénzt lehet élelemre fordítani. Kölcsönt nem szabad kérni, annyit költhetünk, amennyink van. Ez nekem bevált, ma is e szerint gazdálkodom, pedig a kettőnk nyugdíja a havi átlagjövedelem tört része... Akinek a számlája hónap végére 40 ezer mínuszban van - na, ott nagy gond van a gazdálkodással! Ha ugyanis megfizeti, akkor a következő hónapot eleve 40 ezer mínusszal kezdi - erre jön a következő havi 40 ezer ... és ez így megy a végtelenségig?!
csak úgy....
@vacsi: azt mondtad diplomás vagy, erre kiderül, hogy öreganyád volt a mestered!
Kovács Máté
basod jorbáni inflacio kulonadok magas elelmiszer arak magas uzemanyag ar kicsi fizu basod
geci ner basod

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.